Германия ще изплати на енергийните компании 4,35 милиарда евро компенсации

...
Германия ще изплати на енергийните компании 4,35 милиарда евро компенсации
Коментари Харесай

Германия дава на енергийните си компании 4,35 млрд. евро за излизане от въглищния сектор

Германия ще изплати на енергийните компании 4,35 милиарда евро обезщетения за плануваното излизане от въглищния бранш до 2038 година, съобщи през днешния ден министърът на финансите Олаф Шолц, представен от ДПА.

Съобщението бе направено след вчерашните маратонски диалози, на които бе разисквано по какъв начин немското държавно управление може да извърши прехода към по-чиста сила - основна смяна за страната, подвластна от въгледобива.

Шолц уточни, че 2,6 милиарда евро ще отидат за оператори на въглищни електроцентрали в Западна Германия, а 1,75 милиона евро - за централите в източната част на страната.

Дискусии с енергийните компании се водеха редом със срещата на канцлера Ангела Меркел с министър председателите на немските въгледобивни провинции.

Правителството е сложено под голям напън от провинциите в някогашна Източна Германия, където брутният вътрешен артикул (БВП) на човек от популацията от години е към 70 % от Брутният вътрешен продукт в Западна Германия. Това се случва на фона на опасенията, че смяната на политиката може да изостри икономическото неравноправие в разграничената в предишното страна, отбелязва ДПА.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР