Германия се отнася сериозно към европейската интеграция на страните от

...
Германия се отнася сериозно към европейската интеграция на страните от
Коментари Харесай

Шолц от Скопие: Северна Македония трябва да започне преговорите за ЕС -

Германия се отнася съществено към европейската интеграция на страните от Западните Балкани и това с особена мощ се отнася до Северна Македония. През 2003 година в Солун Европейски Съюз даде заричане на Западните Балкани и би трябвало да осъществим обещанието си, изключително във връзка с Република Северна Македония, която извърши всички предпоставки за започване на договарянията за присъединение към Европейски Съюз.

Това разгласи немският канцлер Олаф Шолц след срещата си с премиера Димитър Ковачевски в Скопие, представен от Българска телеграфна агенция. 

Шолц добави, че Западните Балкани са от стратегическо значение за страната му и че той е " зает с присъединението им към Европейския съюз ".

Шолц акцентира задоволството си от политическата мощ (СДСМ), която е направила допустимо реализиране на съглашение с Гърция.

" Затова и останалата част от задачата би трябвало да бъде сполучливо изпълнена и това е нещо, за което жителите на Северна Македония и държавното управление работиха интензивно. Трябва да поставим всички старания страната да стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз и аз ще се застъпя за това. Насърчавам Северна Македония да продължи да върви по пътя на промените ", добави канцлерът.

" Подкрепата, която получаваме от Федерална република Германия, е мощна и недвусмислена. Тази поддръжка ни предизвиква в стремежите да изградим проспериращо общество, учредено на европейските полезности, като пълноправен сътрудник на Федерална Република Германия и други страни членки на Европейски Съюз ", посочи Димитър Ковачевски на взаимната конференция, като добави, че визитата на Шолц в навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз е мощен знак за поддръжка за изпълнените критерии от страна на Северна Македония.

По-късно Шолц ще дойде в София, с цел да договаря с държавното управление по въпроса.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР