Германия разшири забраната за пътническите полети от Обединеното кралство със

...
Германия разшири забраната за пътническите полети от Обединеното кралство със
Коментари Харесай

Германия въведе допълнителни ограничения за пътувания от Великобритания

Германия разшири възбраната за пътническите полети от Обединеното кралство със възбрана на железопътния, автобусния и морския превоз, заяви федералният министър на опазването на здравето Йенс Шпан, представен от Асошиейтед прес.

Шпан разгласи, че разширената мярка е влезнала в действие в среднощ, ден след прекъсването на полетите, съобщи Българска телеграфна агенция. Подобна мярка е приложена и по отношение на Република Южна Африка, където също е бил открит новият вид на ковид, поради който бяха спрени полетите от Англия.

Новите ограничения ще бъдат в действие до 6 януари. Изключения се вършат за товарни транспорти и пощенски колета, както и за медицински и филантропични полети. Редица страни в Европа и на други континенти стопираха да одобряват самолети от Англия поради разпространяващ се там нов и наподобява по-заразен вариант на ковид.

Водещият немски вирусолог Кристиан Дростен, който в началото беше песимистичен към известията, че този вариант е доста по-заразен, изрази угриженост, откакто се срещна с повече данни за него. Професорът по вирусология от берлинската болница "Шарите ", написа в Туитър, че "за страдание нещата не наподобяват добре ". Той обаче добави, че позитивното е, че досегашните случаи с тази разновидност са се нараснали единствено в региони, в които и преди е била висока степента на разпространение на инфекцията. Затова и във връзка с новия вариант е от изгода намаляването на физическите контакти, акцентира Дростен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР