Германия разхлабва граничния контрол за пристигащите от държави от ЕС,

...
Германия разхлабва граничния контрол за пристигащите от държави от ЕС,
Коментари Харесай

Германия вече няма да слага под карантина всички, пристигащи от ЕС

Германия разхлабва граничния надзор за идващите от страни от Европейски Съюз, от Шенгенското пространство и от Обединеното кралство, разгласи представител на Министерството на вътрешните работи, представен от осведомителните организации.
Властта ще предложи под наложителна 14-дневна карантина да бъдат поставяни единствено хората, които идват в страната от страни с нараснал брой на инфектирани с ковид. За всички, пътуващи от страни отвън Европейски Съюз, обаче ще продължи да се ползва двуседмичната изолираност.
Институтът " Роберт Кох " ще следи доста по-щателно обстановката в страните, с цел да рапортува рисковите зони. В развой на правене са новите ограничения, оповестени от представителя на Министерство на вътрешните работи в Берлин. Не е конкретизирана датата, от която те влизат в действие.
От 25 май се възвръщат полетите сред Германия и Гърция, въпреки че Министерство на външните работи в Берлин предложи на германците да не пътуват зад граница най-малко до 14 юни. Германският външен министър Хайко Маас в понеделник ще организира видеоразговор с сътрудниците си от страните, в които всекидневно пътуват немските туристи, измежду които са България, Испания, Италия, Гърция, Хърватия, Австрия, Португалия, Малта, Словения и Кипър. Целта е да се улесни координираното отваряне на границите, в това число и подписването на взаимни съглашения за бързото им затваряне при нов скок на броя на инфектираните с ковид, писа в. " Гардиън ".
В сряда министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер разгласи, че ограниченията по граничните пунктове на Германия с Франция, Швейцария и Австрия ще бъдат разхлабени от през днешния ден, като ще се вършат изборни инспекции и проби за ковид, а от 15 юни свободното пътешестване с тези страни ще бъде изцяло възобновено. Придвижването сред Германия и Люксембург ще бъде изцяло възобновен в сряда. За сходна мярка Берлин води диалози за и с държавното управление в Копенхаген.
Над половината германци не желаят да продължи разхлабването на рестриктивните мерки, въведени в битката против разпространяването на ковид, сочат данните от публично допитване, извършено по поръчка на тв канала ARD и представено от " Дойче веле ". Според него 56% от германците не желаят ново разхлабване на рестриктивните мерки. Повечето интервюирани са и срещу мачовете от Бундеслигата да бъдат обновени още тази събота, както е планувано. Те ще се играят без аудитория.
Отпадане на още от рестриктивните ограничения утвърждават 40% от запитаните, като прави усещане, че това са главно последователи на дяснопопулистката " Алтернатива за Германия " и на демократичната Свободна демократическа партия.
В последните седмици властта в Берлин реши да отпаднат доста от въведените ограничения в битката против разпространяването на ковид, като последователно отворя всички магазини, някои образователни заведения, и други при прецизни хигиенични условия.
От през днешния ден би трябвало да проработят и заведенията за хранене в Берлин, откакто бяха затворени преди два месеца. Видни немски учени обаче предизвестяват, че рестриктивните мерки, въведени поради ковид, се подвигат прекомерно бързо, прекаленно по едно и също време и с необятна ръка, което може да има отрицателни последствия. Известният епидемиолог Александър Кекуле даже предизвести, че през есента Германия може да се окаже изправена през " вирусен вихър ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР