Германия работи съвместно със съюзниците си, за да гарантира, че

...
Германия работи съвместно със съюзниците си, за да гарантира, че
Коментари Харесай

Бербок: Украинското зърно не може да бъде оставено да изгние в силозите

Германия работи взаимно със съдружниците си, с цел да подсигурява, че украинското зърно няма да бъде оставено да изгние в силозите, откакто Русия се отдръпна от черноморската зърнена договорка, и Берлин ще форсира работата за експорт на зърно с жп превоз, сподели през днешния ден немската външна министърка Аналена Бербок, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Изказвайки се в коридорите на срещата на външните министри от Европейския съюз в Брюксел, Бербок упрекна Русия в изнудване и опитите да употребява зърното като оръжие за сметка на най-бедните по света.

Руският президент Владимир Путин упреква западните страни в " изкривяване " на зърнената договорка, контрактувана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция.

" Стотици хиляди хора, да не кажа милиони, незабавно се нуждаят от украинско зърно, ето за какво работим с всичките си интернационалните сътрудници, с цел да не изгние то в силозите през идващите няколко седмици, а да доближи до хората по света, които незабавно се нуждаят от него ", заключи Бербок.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР