Германия предоставя 150 000 войници на новосформираните части за бързо

...
Германия предоставя 150 000 войници на новосформираните части за бързо
Коментари Харесай

Германия осигурява 15 000 войници за бързо реагиране 

Германия дава 150 000 бойци на новосформираните елементи за бързо реагиране на НАТО. Техният брой се усилва от 40 000 до момента на 300 000. Тези елементи би трябвало в границите на до 10 дни да могат д асе разположат на всяко едно застрашено в страна-членка място. Погледът при сформирането им е най-много към източния фланг на пакта.

Така нареченият „ New Forces Model “ ще бъде признат в този момент на срещата на върха на НАТО, която се организира в Мадрид.

Освен бойци Бундесверът дава и бойни самолети и кораби.

Германия дава общо една механизирана дивизия и две бойни бригади, към това 65 бойни и транспортни самолета, 20 военни кораба и една команда от спецчастите.

Министърката на защитата на Германия Кристине Ламбрехт и уточни напълно съответно къде НАТО вижда главната опасност.

„ Заради съветската подготвеност за експанзия се постанова да имаме войски, които да реагират стремително “, съобщи тя.

Новата конструкция ще е подготвена при започване на 2024 година. Променя се и степента на подготвеност на частите за бързо реагиране. Досега те трябваше в границите на 10 дни да са подготвени за марш, в този момент в границите на 10 години би трябвало да са на място и подготвени за борба.

Отделните единици в новите елементи ще дават отговор за съответни райони – това също е оригиналност. Германската войска ще подсигурява източноевропейските страни.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР