Германия постигна споразумение с роднините на израелски спортисти, убити по

...
Германия постигна споразумение с роднините на израелски спортисти, убити по
Коментари Харесай

28 млн. евро компенсация плаща Германия за Мюнхенското клане преди 50 г.

Германия реализира съглашение с роднините на израелски спортисти, убити по време на олимпиадата в Мюнхен преди 50 години. На тях ще бъдат изплатени 28 милиона евро.

Сделката бе реализирана броени дни преди най-черната дата в историята на олимпиадите - 5 септември. 11 спортисти от Израел бяха убити, откакто бяха пленени от палестински терористи и по-късно се провали опитът за спасяването им.

По-рано този месец фамилиите на починалите заплашиха с протест церемонията в памет на нещастието, тъй като препоръчаната сума била прекомерно дребна.

" Това е значима стъпка на немското държавно управление ", означи президента на Израел Исак Херцог. Той и немският му сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер обявиха, че са " щастливи и удовлетворени ", че има съглашение.

Германия добавя, че ще разсекрети документи, свързани със заложническата рецесия и провалената избавителна акция.

От години фамилиите на починалите упрекваха немските управляващи, че не са създали задоволително, с цел да опазят спортистите и са държали света на мрачно за неуспеха на защитата на олимпиадата.

Не е ясно обаче дали ще се разсекретят и документи по интервенцията за предаването на двамата оживели терористи сякаш поради похитен аероплан на " Луфтханза " и са платени 100 милиона $ на Организацията за избавление на Палестина повече да няма офанзиви на немска територия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР