Германия планира да предостави на промишлеността си милиарди евро в

...
Германия планира да предостави на промишлеността си милиарди евро в
Коментари Харесай

Германия отпуска милиарди за прехода към зелена енергия

Германия възнамерява да даде на индустрията си милиарди евро в поддръжка на прехода към по-чисто произвеждане. Това уточни през днешния ден немското министерство на енергетиката, представено от Ройтерс. 

Съгласно механизма, наименуван „ въглеродни контракти за (постигане на) разлика (CCD) “, който има за цел да пренасочи енергоемките производства от фосилни към възобновими енергийни източници и водород, фирмите могат да получат дотации, в случай че понижат въглеродните излъчвания от производството си. 

Големи, енергоемки компании, междинни и дребни предприятия ще могат да се възползват от дотациите, уточни още министерството. 

Разработва се многоетапен модел, който да обезпечи достъпа на индустрията до на ниска цена електричество, създадено от възобновими източници. 

За да помогне на частните консуматори да преминат към възобновими източници, министерството възнамерява да пусне друга стратегия, на стойност милиарди евро, в поддръжка на семействата с ниски и междинни приходи.
   
На среща на следващия ден се чака и да бъде утвърдено представянето на повече земя за създаване на фотоволтаични системи и обезпечаването на по-лесен достъп до слънчева сила в парцели чартърен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР