- Германия отчита ръст с над 25% днес на новозаразените

...
- Германия отчита ръст с над 25% днес на новозаразените
Коментари Харесай

Заразените с COVID-19 в Германия се увеличиха с над 25% за ден

- Германия регистрира растеж с над 25% през днешния ден на новозаразените с ковид, сочат формалните данни на здравните управляващи. Само за денонощие броят на инфектираните е сколил с над 5600 души и общо те са 27 289. Това е най-големият дневен растеж на случаите на COVID-19 в страната от началото на епидемията. Смъртните случаи към този момент са 115, като за денонощие са се нараснали с 42, което е растеж с съвсем 58% спрямо предходното денонощие 442-ма са оздравели.

Средната възраст на инфектираните с ковид в Германия е 45 година , оповестиха по-рано от немския институт „ Роберт Кох “. „ Средната възраст на лицата, инфектирани с вируса, е 45 години. Средната възраст на умрелите е 82 години. 67% от заболелите са мъже. При 55% от болните с COVID-19 основнияте симптом е кашлица, а при 40% – температура “, съобщи на конференция в Берлин шефът на института Лотар Виланд. 

Икономическата рецесия, провокирана от ковид, може да коства на Германия между 255 милиарда и 729 милиарда евро през тази година, предвижда локалният Институт за стопански проучвания. Експертите предизвестяват, че цифрите могат да се променят  " според от сюжета ".  Федералното държавното управление и управленията на провинциите взеха решение да затегнат рестриктивните мерки за попречване на разпространяването на ковид . Новите ограничения ще бъдат в действие в идващите най-малко две седмици. Те не разрешават на едно място да се събират повече от двама души, като  изключение се прави единствено за фамилии. На публично място наложително би трябвало да се съблюдава отдалеченост от най-малко 1,5 метра. Врати затварят заведенията за хранене, само че се позволява да работят заведения, които оферират доставки по домовете. Полицията и правораздавателните органи дават отговор за спазването на новите ограничения.   Разрешено е пътуването до работното място, за оказване на помощ на възрастни хора, както и за спортни тренировки навън.  

- Под карантина са над 1 милиарда души в повече от 50 страни и територии по света, до момента в който управляващите се пробват да лимитират разпространяването на ковид. В някои страни ограничаващите ограничения са наложителни, а в други - целесъобразни. Поне 34 страни и територии обявиха задължителна карантина и жителите им би трябвало да не напущат домовете си, с изключение на при изключителни случаи. Сред тях са Франция, Италия, Аржентина, американският щат Калифорния, Ирак и Руанда. От през днешния ден и Гърция вкара цялостна карантина. Задължителна карантина влиза в действие от на следващия ден в Колумбия, а от сряда и в Нова Зеландия.

- Швеция, която е последната европейска страна без строги ограничавания поради ковид, също е на път да се откаже от нормалния метод живот. С нощи министър председателят Стефан Льовен се обърна към нацията и я предизвести да се държи по-отговорно. Той моли към шведите: „ Има някои решаващи часове в живота, в които би трябвало да търпите компликации освен поради себе си, само че и поради заобикалящата ви среда, вашите близки хора и нашата страна. Всеки от нас носи отговорност за попречване на разпространяването на вируса, с цел да отбрани по-старите и високорискови групи. " В 10-милионната страна има 1906 доказани заболели и 27 умряли. Ски курортите работят, а както стана ясно от опита в Алпите и в България, питейни заведения там са мощен източник на болест. В речта си Льовен загатна, че предстоят по-строги ограничавания. Тестове за ковид в Швеция по избор не се вършат. В прилежаща Норвегия ситуацията е тъкмо противоположното - ски курортите са затворени, на норвежците е забранено да вървят в хижите в гората, тъй като там няма лекарска помощ. 

- Австрия стартира всеобщо да прави проби за ковид от през днешния ден, разгласи здравният министър Рудолф Аншобер. " Увеличаваме броят на тестваните и броят им фрапантно ще се усилва в идващите две-три седмици ", съобщи той. Болничният личен състав ще минава регулярни инспекции за COVID-19. Страната регистрира през днешния ден скок на инфектираните с съвсем 20% по отношение на през вчерашния ден. Те към този момент са 3611 или с 585 повече от неделя. От здравното ведомство предвиждат, че тази наклонност ще продължи и в идващите дни, защото в миналите четири дни на междинна дневна база броят на инфектираните с ковид се е усилват с по 18,35%. Най-засегната продължава да е провинция Тирол, следвана от Горна Австрия, Долна Австрия, Щайермарк и Виена. 

- Във Франция парламентът одобри двумесечен закон за въвеждане на изключително състояние.  Той дава право на държавното управление да лимитира публичните свободи (по-специално това се отнася за въвеждането на ограничаващи ограничения за движение) в идващите два месеца. Законът също по този начин упълномощава държавното управление да предприеме редица ограничения в поддръжка на бизнеса. Предвидена е санкция от 135 евро за нарушаване на карантинните ограничения. При повторно нарушаване в границите на две седмици, санкцията става 1500-3000 евро. При три нарушавания в границите на 30 дни следват 6 месеца затвор и глоба 3750 евро.

- В Съединени американски щати започнаха да освобождават пандизчии в опит да се предотврати експлоадирането на зараза от COVID-19 и в местата за отнемане от независимост , писа в. " Уолстрийт джърнъл ". Хиляди пандизчии, които са зад решитките за леки закононарушения, ще бъдат пуснати в Калифорния, Ню Йорк, Тексас и още 10 щата. На независимост ще излязат и наказани, които са доста възрастни или заболели.  " Не отваряме порти и не освобождаваме всеки. Пускаме неопасни нарушители, които са направили леки закононарушения ”, обясни Брендън Шихан, административен арбитър в Охайо. Много затвори в Съединени американски щати вече забраниха свижданията и ограничиха движението на лишените от независимост.

Служители на затвори в Пенсилвания, Мичиган, Ню Йорк, Вашингтон и Колумбия са с позитивни проби за COVID-19, което е довело до карантина. Повече от 30 пандизчии са инфектирани в щата Ню Йорк.

- Първи смъртен случай на инфектиран с ковид записва и Черна гора . Пациентът е имал хронично белодробно заболяване. Става въпрос за мъж от град Херцег Нови, който е бил на 65 години. Мъжът е бил приет в болница рано в неделя сутринта и тестванията са удостоверили заразяване с ковид. В Черна гора са регистрирани 22 случая на инфектирани с COVID-19, а под наблюдаване са 5565 души.

- Обединените арабски емирства оповестиха, че прекратяват всички пътнически и директни полети за две седмици, с цел да лимитират разпространяването на  ковид. Решението ще влезе в действие след 48 часа.

- Гърция разгласи цялостна карантина в опит да спре разпространяването на COVID-19. Тя влезе в действие през днешния ден от 6 часа сутринта. Всички жители на страната би трябвало да останат по домовете си или рискуват санкция от 150 евро. Изключения се позволяват единствено за хората, които отиват на работа; за визити при лекар; за пазаруване; за разходки на домашни любимци и за спорт - самостоятелно или по двама. Броят на инфектираните в южната ни съседка е 624, като през вчерашния ден позитивни проби бяха дали 94 души. Жертвите са 15.

- В Сирия записаха първия случай на заразяване с новия ковид, съобщи ТАСС. 

- Вчера Италия  означи за първи път понижаване както на броя на инфектираните в границите на едно денонощие, по този начин и на смъртните случаи - 5560 нови инфектирани и 651 смъртни случая при 5595 инфектирани в събота и 793-ма умряли. Общият брой потвърдено инфектирани в Италия през вчерашния ден стана 59 138, а умрелите са 5476. Премиерът Джузепе Конте през вчерашния ден подреди да преустановят активност всички компании и заводи , които не са от стратегическо значение.

- Общият брой на инфектираните с COVID-19 в света към този момент е 339 720, жертвите са 14 704, а излекуваните - 99 016. 

 

 

 

Повече за вчерашните събития към ковид по света може да прочетете тук.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР