Германия очаква бързо приключване на разговорите за иранската ядрена програма,

...
Германия очаква бързо приключване на разговорите за иранската ядрена програма,
Коментари Харесай

Германия очаква бързо приключване на разговорите за иранската ядрена програма

Германия чака бързо привършване на диалозите за иранската нуклеарна стратегия, съобщи Ройтерс, базирайки се на информация от представител на немското външно министерство.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел сподели по-рано през днешния ден, че счита, че е имало задоволително прогрес по време на консултациите сред неговия делегат и ирански представители в Техеран тази седмица, където те са разискали възобновяването на нуклеарните договаряния след двумесечен застой.

" На масата за договаряния има предложение, което е доста заслужено за всички страни ", сподели представителят на немското външно министерство на постоянна държавна конференция в Берлин. " Разбира се чакаме Иран да се въздържи от претенции, надхвърлящи всичко, което е планувано в иранската нуклеарна договорка, и чакаме, че тези диалози скоро ще приключат ", добави представителят, визирайки Съвместния изчерпателен проект за деяние от 2015 година, по силата на който Иран се съгласи да ограничи нуклеарната си стратегия в подмяна на освобождение от интернационалните наказания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР