Германия обвини Ханой в отвличането на бежанец на германска територия,

...
Германия обвини Ханой в отвличането на бежанец на германска територия,
Коментари Харесай

Германия привика посланика на Виетнам и експулсира шпионин

Германия упрекна Ханой в отвличането на емигрант на немска територия, откакто Берлин привика посланика на Виетнам и експулсира един от шпионите на азиатската страна, осведоми Агенция Франс Прес.

Говорител на външното министерство на Германия разгласи, че отвличането на виетнамския жител на немска земя е невиждано и скандално нарушаване на немското и интернационално право. Представителят упрекна тайните служби на Виетнам и посолството за отвличането.

Като последица от това изцяло недопустимо деяние ние разгласяваме представителя на виетнамската загадка работа в посолството за личност нон грата и му даваме 48 часа да напусне страната, добави представителят.

Външното министерство привика посланика на Виетнам по отношение на аферата, с цел да подчертае, че сходни дейности могат съществено да навредят на германско-виетнамските връзки, посочи представителят.

Според немски медии бежанецът е похитен на 23 юли в центъра на Берлин от въоръжени мъже.

Мъжът се е появил във Виетнам в понеделник, където съгласно държавни вестници се е предал на управляващите.

Задържаният е бил началник на държавната компания Petro Vietnam Construction Corporation. Преди изхвърлянето му от Народното събрание и Комунистическата партия е бил народен представител.

Според ДПА виетнамецът е упрекнат в причиняване на загуби в размер на 125 милиона евро, до момента в който е управлявал компанията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР