Германия няма да се включи в обща военна акция в

...
Германия няма да се включи в обща военна акция в
Коментари Харесай

Меркел: Германия няма да се включва във военен удар по Сирия

Германия няма да се включи в обща военна акция в Сирия. Това е изключено, уточни немската канцлерка Ангела Меркел. „ Но ние поддържаме всевъзможни дейности, които ще слагат явен знак, че използването на химически оръжия е неприемлива “, съобщи тя през публицисти в Берлин.
Меркел уточни и че счита, че офанзивата с химически оръжия в Дума през събота е дело на сирийското държавно управление. „ Ние участвахме в контрактуваното заличаване на химическите оръжия на Сирия едно време, а в този момент се вижда, че то не е било изцяло. Има доста доказателства, че сирийският режим разполага с такива “, уточни Меркел.
Важно е в взаимна работа с другите страни да очертаем линията, която не трябва да се минава, само че без Германия да взе участие във военно нахлуване, акцентира канцлерката.
Малко преди изказването си тя разговаряла с френския президент Макрон и с него са единни, че дейностите би трябвало да са координирани. Самият Макрон пък съобщи, че Франция има доказателства, че оръжието е химическо и е употребявано от армията на Башар ал Асад.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР