Германия не спечели нито един златен медал в осмия ден

...
Германия не спечели нито един златен медал в осмия ден
Коментари Харесай

Германия запазва първото място в класирането по медали в Пьонгчанг

Германия не завоюва нито един златен орден в осмия ден от олимпийските игри в Пьонгчанг, само че продължава да води в неофициалната конкуренция по оценки. Представителите на Бундестима взеха два сребърни медала – посредством Жаклин Лолинг в женския скелетон и Андреас Велингер в ски скоковете на огромна шанца.

Германският тим има девет златни, четири сребърни и четири бронзови медала и е със 17 оценки.

Любопитното е, че за втори следващ ден друга нация победи във всяка една от дисциплините. В петък това направиха седем страни, а в днешния осми ден от игрите – девет.

Най-изненадващата купа беше тази на Естер Ледецка в супер гигантския слалом при дамите от програмата в алпийските ски. Чехкинята, която е двукратна международна шампионка в сноуборда, реализира най-големия си триумф в ските.

 Естер Ледецка е сензацията на олимпийските игри в Пьонгчанг.
© Reuters

Естер Ледецка е сензацията на олимпийските игри в Пьонгчанг.

В слоупстайла от програмата на свободния жанр ски Швейцария реализира дубъл, като Сара Хофлин и Матилде Гремауд станаха първа и втора. Същото направи Япония в мъжката стратегия от фигурното пързаляне, където купата сграбчи Юзуру Ханю пред сънародника си Шома Уно и испанеца Хавиер Фернандес.

Ханю е първият му в историята на олимпийските игри от 66 години, който пази купата си във фигурното пързаляне.

Титлата си от Сочи отбрани и Камил Стох, който завоюва ски скоковете на огромна шанца. Полякът приключи блестящия си сезон, в който триуфмира във всички стартове от " Четирите шанци " с решителен резултат в Пьонгчанг. Стох е първият след Мати Никанен (1984 и 1988 г.), който пази купата си на олимпийски игри на огромна шанца.

Златни медали завоюваха още Словакия посредством Анастасия Кузмина в биатлона, Южна Корея в шорттрека 1500 при дамите, Канада посредством Самуел Жирар на 1000 метра при мъжете и Англия в скелетона при дамите.

 Марит Бьорген (на земята) и нейните съотборнички триуфмираха в щафетата в женското ски тичане.
© Reuters

Марит Бьорген (на земята) и нейните съотборнички триуфмираха в щафетата в женското ски тичане.

Осмият ден беше мощен за състава на Норвегия, който добави три медала и към този момент е с 22 (седем златни, осем сребърни и седем бронзови). Представителите на скандинавската страна победиха в щафетата на 4х5 километра в ски бягането при дамите.

Марит Бьорген въодушеви норвежките и взе своя 13-и орден от зимни олимпийски игри, с което се изравни с друга легенда Оле Ейнар Бьорндален. Роберт Йохансон остана трети в ски скока, а бронз завоюва и Тирил Ехоф в всеобщия старт при дамите от програмата в биатлона.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (191)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР