Германия не може да се откаже от вноса на газ

...
Германия не може да се откаже от вноса на газ
Коментари Харесай

Шолц призна, че Германия не може да прекрати импорта на руски газ

Германия не може да се откаже от вноса на газ от Русия, макар обстоятелството, че в този момент идват единствено дребни количества от него, сподели немският канцлер Олаф Шолц в изявление пред съграждани в Есен. Събитието беше излъчено онлайн на формалния портал на държавното управление.

„ Можем да кажем, че ще преодолеем тази обстановка (с въпроса за доставките на газ. - Прибл. ред.). Но ще бъде по-трудно да създадем, в случай че откажем това, което, въпреки и в дребни количества, само че идва (от Русия. - Прибл. ред.)..) Не би трябвало ненужно да си усложняваме живота, това е мое персонално разбиране “, акцентира Шолц.

Канцлерът изясни увереността си в способността на Германия да оцелее в енергийната рецесия с обстоятелството, че Берлин „ навреме се зае с въпросите за запълването на немските газови складове, стартирането на въглищни електроцентрали и построяването на LNG терминали “.

Той добави, че в това време страната би трябвало да разшири инфраструктурата си за импорт на газ, с цел да не бъде в никакъв случай по-нататък подвластна. По мнението на Шолц са нужни тръбопроводи от Южна Европа, като Испания и Португалия.

„ Би било доста по-лесно, в случай че имаше тръбопровода, който беше зарязан от доста години – в този момент чакам да стане – през Франция, може би през Италия… и тогава ще забележим промени, в случай че страните от Южна Европа намерят нови източници (на импорт на газ) — от Африка, покрай Азия, откъдето могат да получат газ, без присъединяване на Русия, това ще поддържа и международния пазар, и нас “, допусна канцлерът.

Той изясни и за какво Европейски Съюз не наложи наказания върху вноса на газ. По думите на Шолц, това се дължи на първо място на западноевропейските страни, а не на самата Германия.

" Другите не могат да намерят опция толкоз бързо за себе си ", сподели Шолц, отговаряйки на въпроса за какво Германия " просто не затваря " съветския кран ".

Германският канцлер води поредност от разговори със съграждани. Той възнамерява да посети всичките 16 федерални провинции на страната. Първата от тези срещи към този момент се организира през лятото в Любек, по-късно в Магдебург.

След началото на специфичната военна интервенция в Украйна, западните страни ускориха санкционния напън против Русия. Германия и други страни от Европейски Съюз взаимно одобриха шест пакета от наказания, в това число ембарго върху въглища и нефт. Прекъсването на веригите за доставки увеличи цените на горивата и храните в Европа и Съединени американски щати.

Президентът Владимир Путин по-рано сподели, че политиката за въздържане и намаляване на Русия е дълготрайна тактика за Запада и глобите са нанесли тежък удар на цялата международна стопанска система. По неговите думи, главната цел на Запада е да утежни живота на милиони хора.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР