Германия не е болният човек на Европа и за икономиката

...
Германия не е болният човек на Европа и за икономиката
Коментари Харесай

Олаф Шолц: За икономиката са взети мерки в перспектива

Германия не е болният човек на Европа и за стопанската система са взети ограничения в вероятност, които още веднъж ще я изправят на крайници. Това съобщи канцлерът Олаф Шолц в изявление за вестниците на Баварската медийна група.

Германското държавно управление е взело доста далечни решения, които ще обезпечат по-голяма скорост и повече рационализация, декларира немският канцлер Олаф Шолц в изявление за баварски медии.

" Трябва да се концентрираме повече върху изтъкването на триумфите в активността на държавното управление и да проведем нужните полемики за проектите ни във вътрешен проект “, показва още той.

Шолц се изрече и срещу усещането, че Германия се трансформира в " болния човек на Европа " поради слабия си стопански напредък:

" Не би трябвало да злословим за Германия като място за бизнес. Страната ни продължава да има положителни стопански вероятности. " Тъй като Германия е толкоз сполучлива в износа, тя усеща изключително мощно отслабването на международната стопанска система. " Но това важи и в противоположната посока: в случай че международната стопанска система още веднъж се съживи, ние също ще извлечем повече изгоди ", сподели Шолц.

В битката за реализиране на съглашение по отношение на главните детски надбавки, която е причина за следващия ерес в обединението канцлерът Шолц разгласи, че до идната седмица ще бъде открито общо решение. В същото време той предизвести за по-нататъшни разногласия в обединението.

Министърът на фамилията Лиза Паус блокира тази седмица законопроекта за по-голям стопански напредък на финансовия министър Кристиан Линдер, тъй като счита, че финансирането на нейния план за съществени детски надбавки към момента не е обезпечено.

Във вторник Шолц и неговите 16 министри ще се срещнат в замъка Мезеберг край Берлин за петото съвещание на кабинета.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР