Германия може да закрие Telegram, ако популярната сред крайнодесните групи

...
Германия може да закрие Telegram, ако популярната сред крайнодесните групи
Коментари Харесай

Германия не изключва възможността да закрие Telegram

Германия може да закрие Telegram, в случай че известната измежду крайнодесните групи и съперниците на Covid рестриктивните мерки услуга за известия продължи да нарушава немското законодателство. Това съобщи министърът на вътрешните работи на страната Нанси Фезер в сряда.

" Не можем да изключим този вид. Спирането на платформата явно ще бъде последна мярка, първо би трябвало да бъдат изчерпани всички други благоприятни условия ", разяснява тя пред седмичника Die Zeit, представен от Ройтерс.

По думите ѝ Германия разисква с сътрудниците си в Европейския съюз по какъв начин да контролира Telegram.

По-рано министърът на правораздаването Марко Бушман разяснява, че притежателите на услугата трябва да открият свое посланичество в Германия, тъй като другояче са застрашени от милиони евро санкции. Отсъствието на такова посланичество усложнява битката с противозаконното наличие, тъй като когато управляващите пробват го да отстранен, им се постанова да търсят някого в централата в Дубай. 

Криптираната услуга за известия Telegram се употребява интензивно от последователи на крайнодесните идеологии и от съперници на имунизациите и противоепидемичните ограничения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР