Германия и Чехия съобщиха за първи случаи на хора, които

...
Германия и Чехия съобщиха за първи случаи на хора, които
Коментари Харесай

Тревога: Смъртоносният „Oмикрон” се появи в Германия и Чехи...

Германия и Чехия оповестиха за първи случаи на хора, които евентуално са инфектирани с варианта на ковид " омикрон ", написа РИА.

" Предполага се, че у нас е открит първият случай на заразяване ", съобщи министърът на обществените въпроси на федералната провинция Хесен Кай Клозе. " В петък при завърнал се от ЮАР екскурзиант са открити няколко разновидности, присъщи за омикрон. Подозренията са доста съществени, лицето към този момент е изпратено в изолираност ", заяви Клозе.



За евентуален първи случай на заразяване с новия вид ковид в Чехия заяви и министър председателят на страната Андрей Бабиш. „ Жената, която беше тествана за съществуването на новия вариант на ковид омикрон е посетила Намибия и се завърна в Чехия през Южна Африка и ОАЕ. Чакаме резултатите от нейното проучване. Тя към този момент е изолирана, всичките й контакти се ревизират “, добави той.

Световната здравна организация към този момент класифицира разновидността на COVID-19, открит в Южна Африка, като " пораждащ безпокойствие " и го отбелязя с гръцката писмен знак " омикрон ".

В тази връзка Съединените щати и Европейският съюз ограничиха въздушен трафик с Южна Африка и някои прилежащи страни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР