Германия и Ботсвана имаха нещо като международен спор тази седмица,

...
Германия и Ботсвана имаха нещо като международен спор тази седмица,
Коментари Харесай

Защо Ботсвана иска да изпрати 20 хиляди слона на Германия

Германия и Ботсвана имаха нещо като интернационален спор тази седмица, откакто Германия допусна, че може да изиска възбрана върху вноса на ловни титли заради проблеми, свързани с бракониерството. Отговорът на Ботсвана? Ще ви изпратим 20 000 слона, с цел да " опитате да живеете дружно с тях ".
 Колко дълго една птица може да лети без да кацне
Колко (изумително) дълго една птица може да лети без да кацне

Черните бързолети демонстрират забележителни резултати

Президентът на Ботсвана Могуетси Масиси казва, че препоръчаните по-строги закони единствено ще основат проблеми за народа на Ботсвана. Той сподели пред немския таблоид Bild, че предлагането " не е смешка ", с цел да покаже на Германия по какъв начин да живее дружно със слонове, без да ловува, защото " животните не живеят в задния им двор ".

Ботсвана е дом на най-голямата популация от слонове в света, към 130 000 (нарастващи с към 6 000 годишно), което постоянно провокира спорове сред хора и слонове заради пренаселеността на тези огромни животни в пространства, които не са задоволително огромни, с цел да поберат и двете. Страната към този момент е изпратила 8000 слона в Ангола и 500 в Мозамбик в опит да понижи броя им.
 Снимка 659953

" В някои региони има повече от тези зверове, в сравнение с хора. Те убиват деца, които се изпречат на пътя им. Те тъпчат и изяждат реколтата на фермерите, оставяйки африканците гладни ", споделя министърът на дивата природа на Ботсвана Думезвени Мтимкхулу пред BBC News.

Докато ловът на титли беше неразрешен в Ботсвана през 2014 година, страната анулира законите през 2019 година, позволявайки на чужденци да пътуват и да стрелят по слонове с лиценз с годишни квоти за лов. Смята се, че това е форма на надзор на популацията и големите суми пари (може да доближи до 50 000 долара), които туристите заплащат, с цел да отстрелят слонове и други животни, се връщат, най-малко частично, назад в практики за запазване и финансиране на старания за избавяне на местообитанията и други типове.
 Zarafa, слоновете, Ботсвана и по какъв начин екзотични животни могат да са ни на една ръка разстояние
И един слон пред вратата

Има го, само че не в България

Този мотив поддържа концепцията, че добре ръководените практики за лов на титли могат да бъдат ефикасен инструмент както за подкрепяне на локалните поданици в битката с бедността, по този начин и за попречване на бракониерството, като го вършат законно.
 Снимка 659951

Групи за отбрана на животните обаче споделят, че практиката е жестока и пагубна за дивата природа. Трофейният лов нормално включва лов и ликвидиране на животни за спорт и храна. Ловците постоянно театралничат с труповете или главите на убитите животни, с цел да показват сполучлив лов. Според Международния фонд за хуманно отношение към животните единствено Съединени американски щати обезпечават 71% от търсенето на импортирани титли, до момента в който Германия и Испания са идващите с по 5%.
 Когато
Когато " кокаиновите хипопотами " стартират да атакуват хора

Какво се случва в Колумбия

Ботсвана също заплаши да изпрати 10 000 слона в Лондон през март, откакто английските депутати гласоподаваха в поддръжка на законопроекта за възбрана на ловните титли. Като цяло въпросът е по-нюансиран от елементарното изпращане на слонове до разнообразни страни. Остава да се види дали една по-строга възбрана върху вноса на титли от слонове би била директно от изгода за страната, която би засегнала най-вече.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР