Германия, Франция и Великобритания обмислят създаването на нова финансова институция,

...
Германия, Франция и Великобритания обмислят създаването на нова финансова институция,
Коментари Харесай

Берлин, Париж и Лондон умуват как да заобиколят санкциите на Тръмп срещу Иран

Германия, Франция и Англия обмислят основаването на нова финансова институция, която на разреши на Европейски Съюз да търгува с Иран макар американските наказания против Техеран, оповестяват немски медии.
Трите страни могат да основат „ Средство със особено предопределение " (SPV) - компания, наподобяваща клирингова къща, която би извадила Техеран от финансовата линия, като в същото време разреши търговията, оповестиха „ Шпигел “ и „ Ханделсблат “, представени от БГНЕС.
Например, Иран може да доставя нефт на испанска компания, натрупвайки заем, който би могъл да се употребява за заплащане на немски производител на металообработващи машини за артикули, които се движат по различен метод - без пари да минават през ирански ръце.
Говорители на немските министерства на финансите и стопанската система споделиха пред Агенция Франс Прес, че схемата е една от няколкото благоприятни условия, които се разискват с Европейската комисия за основаването на " самостоятелни канали за заплащане " с Техеран.
Говорителят на Европейската комисия Мая Коциянчич сподели, че Брюксел желае " да подсигурява, че последствията от глобите ще бъдат сведени до най-малко за фирмите, които желаят да създадат законен бизнес с и в Иран и към момента могат да имат достъп до нужното финансиране ", добавяйки, че " сега се работи по въпроса ".
Решението на Тръмп от май да изтегли Вашингтон от подписаната през 2015 година нуклеарна договорка с Техеран, по силата на която Иран се съгласи да замрази своята стратегия за нуклеарни оръжия в подмяна на премахване на икономическите наказания, порази дипломатите в цяла Европа.
Оттогава ръководителите на Европейски Съюз се пробват да намерят метод компаниите от техните страни да продължат да търгуват с ислямската република.
Банките, които нормално правят заплащанията по интернационалните покупко-продажби, се притесняват, че попаднат под американски удар, в случай че продължат да вършат бизнес с Иран.
Докато Берлин, Лондон и Париж умуват върху схемата, „ Шпигел “ заяви, че тя ще бъде отворена и за други държави-членки на Европейски Съюз, в случай че бъде основана.
Италия също се интересува от присъединяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР