Германия е разтърсена от огромния пожар, който разруши катедралата Нотр

...
Германия е разтърсена от огромния пожар, който разруши катедралата Нотр
Коментари Харесай

Световните лидери скърбят за Нотр Дам

Германия е разтърсена от големия пожар, който унищожи катедралата Нотр Дам в Париж в понеделник, като от канцеларията на канцлера Ангела Меркел дефинираха постройката като " знак на Франция и европейската просвета ", предава AFP.
" Ужасните подиуми от пожара в Нотр Дам са мъчителни ", написа представителят на Щефан Зайберт в " Туитър ". " Нотр Дам е знак на Франция и нашата европейска просвета. Мислите ни са с нашите френски другари ".
Лондон тъгува дружно с Париж поради опустошителния пожар в катедралата Нотр Дам, съобщи кметът на английската столица Садик Хан, добавя организация Фокус.
По-рано френският президент Еманюел Макрон написа, че " част от всеки французин е изгоряла през днешния ден ", заяви Агенция Франс Прес.
" Нотр Дам обхваната от пламъци. Емоцията на цялата нация ", написа Макрон в Туитър.
" Като всеки мой съотечественик, аз съм тъжен да видя по какъв начин част от нас изгоря довечера ", сподели още Макрон.
Той изрази състрадание и взаимност с " всички католици и всички французи ".
Същата вечер Еманюел Макрон трябваше да разгласи какви ще са първите съответни промени вследствие на многомесечните митинги на " жълтите жилетки " против неговото ръководство.
Президентът анулира речта, която щеше да се предава онлайн по националната телевизия, с цел да отиде до катедралата " Нотр Дам ", където към момента не престават опитите да бъде загасен пожара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР