Германия е получила искането преди няколко дни, каза говорителят, потвърждавайки

...
Германия е получила искането преди няколко дни, каза говорителят, потвърждавайки
Коментари Харесай

Украйна поиска от Германия крилати ракети с голям обсег на действие ”Таурус”

Германия е получила настояването преди няколко дни, сподели представителят, потвърждавайки информация на Frankfurter Allgemeine Zeitung, само че отхвърли да даде повече детайлности или да уточни каква е вероятността Германия да достави ракетите на Украйна.

 

Ако достави ракетите Taurus, Германия ще последва стъпките на Англия, която по-рано през май стана първата страна, предоставила обществено на Киев крилати ракети с огромен обхват.

 

Досега Съединени американски щати отхвърлят да доставят на Украйна ракети ATACMS (Армейската тактическа ракетна система) с обхват от 297 км заради опасения, че Украйна може да ги употребява за удари в интернационално приетите граници на Русия.

 

От месеци Украйна упорства за този тип далекобойни оръжия, само че поддръжката от западните съдружници се концентрира върху оръжия с по-малък обхват.

 

Taurus се създават от европейския производител на ракети MBDA и имат сходни характерности с английските Storm Shadow. Те могат да се употребява за поразяване на високо оценени цели, войски или хранилища за гориво надълбоко зад фронтовите линии и има способността да унищожава мощно укрепени цели като бункери, заровени надълбоко подземен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР