Германия е одобрила оръжейни доставки за рекордните €11,7 млрд. през

...
Германия е одобрила оръжейни доставки за рекордните €11,7 млрд. през
Коментари Харесай

Германия удари рекорд с оръжейни доставки за 11,7 млрд. евро през 2023 г.

Германия е одобрила оръжейни доставки за рекордните €11,7 милиарда през 2023 година Това заяви организация ДПА с позоваване на държавен документ.

Предишният връх беше през 2021 година, когато Германия утвърди доставки на стойност 9,35 милиарда евро, съгласно изказване на немското министерство на стопанската система, изпратено до депутата от Бундестага Севима Дагделен, народен представител от Алианса на Сара Вагенкнехт. Така сегашният връх е с съвсем 25% по-висок от предходния, а по отношение на предходната година нарастването е с 40%.

В известието се показва, че 6,15 милиарда евро от посочената сума се състои от доставки на оръжия и 5,67 милиарда евро от доставки на други отбранителни артикули. Почти 90% се падат на страните от Европейски Съюз, НАТО, Украйна, Япония, Австралия, Южна Корея и други страни, в които „ контролът върху износа на оръжия се реализира по същия метод, както в страните от алианса “. Освен това повече от една трета от всички доставки, 4,15 милиарда евро, утвърдени в интервала от 1 януари до 12 декември 2023 година, са предопределени за Киев. Останалите страни, в това число Израел, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия, са получили почти 1,76 милиарда евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР