Германия е изцяло против въвеждането на пределна цена за вноса

...
Германия е изцяло против въвеждането на пределна цена за вноса
Коментари Харесай

Енергийни решения: Германия е против въвеждането на пределна цена за вноса на газ

Германия е напълно срещу въвеждането на пределна цена за вноса на газ. Идеята става все по настояща измежду държавите-членки на Европейски Съюз, които търсят способи, с цел да се оправят с повишението на цените на силата. Журналист на Euronews беседва с немския министър по европейските въпроси.

Германия се опълчва изрично на въвеждането на таван на цените на вносния газ - концепция, която набира известност в държавите-членки на Европейски Съюз, които по този метод се пробват да лимитират повишаването на енергийните разноски.

В диалог с Euronews министърът по европейските въпроси на Германия Анна Люрман съобщи, че съгласно нея сходни ограничения биха били контрапродуктивни.

 
Проблемът е, че в случай че наложите таван на цените единствено в Европейски Съюз, а всички останали международни консуматори не го създадат, тогава газът ще отиде при други купувачи. Така ние в Общността може да изпитаме дефицит или да понижим равнищата на предложение. Мисля, че би трябвало да сме доста деликатни при определянето на сходни тавани.
Анна Люрман, министър по европейските въпроси на Германия

Според Берлин Европейски Съюз би трябвало да диверсифицира структурата на доставките си и да стартира директни договаряния с доставчиците на газ, с цел да ги убеди да понижат цените.

 
Мисля, че би било значимо да се обсъдят способи за понижаване на цените и с обособени снабдители на газ, като да вземем за пример Норвегия, защото те са заинтригувани от просперитета на Европейски Съюз и европейския пазар.
Анна Люрман, министър по европейските въпроси на Германия

Германия поддържа пакета от ограничения, препоръчан от Европейската комисия, който включва икономии на сила и налог върху свръхпечалбите на енергийните компании.

 
Свръхпечалбите на енергийните компании са доста нужни, с цел да можем да използваме свръхпечалбите, които те са получили, без спомагателни старания, а просто тъй като по този начин работи енергийният пазар. Можем да вземем тези остатъци и да ги върнем на потребителите, на жителите, изключително на нуждаещите се. Можем да понижим цените за тях.
Анна Люрман министър по европейските въпроси на Германия

Анна Люрман беседва с Euronews в границите на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по общи въпроси. По време на срещата европейските министри разискаха и опцията за отпадане на правилото за единогласие по въпросите на външната политика и политиката на сигурност. Тя акцентира, че това би трябвало да стане допустимо най-скоро - и преди присъединението на нови членове към блока.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР