ГЕРБ започват събирането на подписи за свалянето на Валери Жаблянов

...
ГЕРБ започват събирането на подписи за свалянето на Валери Жаблянов
Коментари Харесай

ГЕРБ започна подписка за свалянето на зам.-председателя на парламента Валери Жаблянов

ГЕРБ стартират събирането на подписи за свалянето на Валери Жаблянов (БСП) от поста зам.-председател на Народното събрание поради позицията му, че Народният съд е бил „ належащо и неизбежно правораздаване ".

Инициативата разгласи през днешния ден от парламентарната естрада Тома Биков.

Ще формулираме основанията си и юридически, само че считаме, че е здравословно да помогнем и на вас, тъй като явно вашите партийни органи са атрофирали и не са в положение да вземат ясно политическо решение, обърна се Биков към депутатите Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия към този момент обявиха, че не одобряват настояването за оставка на Жаблянов, а през днешния ден упрекнаха ГЕРБ, че подменят действителните проблеми на обществото и предизвестиха за задаваща се нова рецесия с бюджета на Здравната каса.

Задълженията на НЗОК към непознати здравни каси към началото на 2018 година надвишават 271 милиона лв., уточни зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев в декларация от името на групата.

Според него ГЕРБ вършат „ историческа интерпретация “ на обстоятелствата от историята ни и „ да заметат действителните проблеми на жителите “.

„ Трябва да поздравя сътрудниците от ГЕРБ - доста сполучливо, доста ловко употребяват историческите тематики и връщането обратно в историята и опита да покриват действителните проблеми на българските жители сега, продължи той. Поздравявам господин Биков, справяте се сполучливо, различен е въпросът дали българските жители ще го схванат.

Това, на което ние изрично ще се противопоставяме е на този ваш опит да изместите тематики.

Ако има тематика, която би трябвало да бъде на дневен ред в българското Народно събрание през днешния ден и би трябвало да лишава силата му и да нажежава пристрастеностите, това е въпросът за какво сега се отхвърля достъп до здравно обслужване на български жители “, сподели Бойчев.

По материали на offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР