ГЕРБ води с около 4% пред ПП – ДБ. Това

...
ГЕРБ води с около 4% пред ПП – ДБ. Това
Коментари Харесай

ГЕРБ води с 4% пред ППДБ, Радев – най-одобряван политик: Алфа Рисърч

ГЕРБ води с към 4% пред Политическа партия – Демократична България. Това демонстрира моментната картина на електоралните настройки. Данните са от изследване на " Алфа Рисърч ", извършено в интервала 22-30 ноември. В него са взели участие 1000 респонденти.

21,9% от тях са показали, че при нови избори ще гласоподават за ГЕРБ. 17,8% ще поддържат обединението " Продължаваме промяната – Демократична България ". На трето място се подрежда Възраждане с 12,2% поддръжка. 10,8% от респондентите биха си дали гласа за Движение за права и свободи. Петата позиция си резервира Българска социалистическа партия с 9,6%. Има минимално нарастване на поддръжката към Има Такъв Народ с няколко процентни пункта – до 4,9 на 100.

Всеки четвърти интервюиран обаче не е сигурен, че до едни възможни избори ще повтори настоящия си избор.

Данните на социологическата организация сочат, че най-одобряван политик продължава да бъде президентът Румен Радев. Той се употребява с 38% утвърждение, което е растеж с 5 на 100 по отношение на юни.

След това се подрежда министър председателят Николай Денков с 25%.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има малко над 19% утвърждение. По към 2% поддръжка губят водачите на " Продължаваме промяната " – Кирил Петков и Асен Василев, а утвърждението им пада до към 14%. Малко по-висока е поддръжката към водача на Демократична България Христо Иванов – към 16 на 100. 13% е поддръжката за ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Толкова е и тази за Слави Трифонов. 12% е утвърждението за почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски се употребява от утвърждението на 6% от респодентите.

Изследването демонстрира рецесия на доверието към институциите, показват от организацията.

Кабинетът се употребява с 21% доверие, а това на Народното събрание е 8%. Изпълняващият функционалностите основен прокурор е с 6,9% поддръжка.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР