ГЕРБ си осигури нужните 120 подписа, за да внесе проекта

...
ГЕРБ си осигури нужните 120 подписа, за да внесе проекта
Коментари Харесай

ГЕРБ си осигури над 120 подписа и внесе Борисовската конституция

ГЕРБ си обезпечи нужните 120 подписа, с цел да внесе плана за промени в конституцията. От окончателният вид е отпаднала концепцията " Съдебният съвет на прокурорите " да има законодателна самодейност.

Това се разбра от думите на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя и Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация дадоха конференция след диалози сред двете партии, на които депутатите на вицепремиера Красимир Каракачанов са се съгласили да се подпишат под плана.

Част от изискванията, сложени от Вътрешна македонска революционна организация, са изпълнени и към този момент са включени в плана.

" След последните редакции пренаредихме членовете, като главните права изнесохме в първичната част на разновидността. Записахме увод, премахнахме опцията за законодателна самодейност на правосъдната власт, записахме категорично текста от Закона за герба в конституцията, с цел да бъде тъкмо и детайлно разказан и ред други промени, които ще видите ", сподели Дариткова.

По-рано, без условия, НФСБ подписа плана. Така ГЕРБ събраха 116 подписа. Останалите подписи са обезпечени от депутати от " Воля ", в това число и апрекарско-петролният необут и водач на партията Веселин Марешки. Подписът си е дал и напусналият групата на Българска социалистическа партия Спас Панчев, както и изгоненият от тази на Движение за права и свободи Англе Исаев. Осигурени са общо 127 подписа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР