ГЕРБ ще се опита да състави кабинет след изборите на

...
ГЕРБ ще се опита да състави кабинет след изборите на
Коментари Харесай

Биков: Готови сме да водим разговори с всички сили в следващия парламент

ГЕРБ ще се опита да сформира кабинет след изборите на 14 ноември. Това съобщи Тома Биков пред в коментар на последното социологическото изследване на „ Алфа Рисърч ”, което отреждат първо място на ГЕРБ на идните избори.

„ Тези данни са моментна фотография, те не са избирателен резултат. Ако имаме подобен вид разлика, ще се опитаме да съставим съдружно държавно управление. При такава разлика, макар че тя не е дребна, явно няма да имаме цялостно болшинство ”, посочи представителят на ГЕРБ.

Според проучването на Алфа Рисърч преди всичко на идващите избори излиза още веднъж ГЕРБ с 23% поддръжка, следвана от Българска социалистическа партия с 16,8%.

Той изясни, че сега няма по какъв начин да даде съответен отговор с кои партии може да се случи съдружното държавно управление.

„ Това изследване демонстрира една наклонност - срив на партиите, които отхвърлиха да поемат отговорност. И опазване на позициите на тези обединения, които имаха подготвеност да влязат в ръководството. Това би трябвало да бъде поучително за тези, които слагат червени линии ”, счита Биков.

Той съобщи, че сега страната е в задълбочаваща се политическа и икономическа рецесия и че затова ГЕРБ няма да слага червени линии с който и да е, тъй като това би било неточност.

„ Това не значи, че ще влезем в коалиция с Движение за права и свободи. Но значи, че ние сме подготвени да водим диалози и договаряния с всички сили в идващото Народно заседание, без значение от това дали ще са в съпротива или ръководство. Тази рецесия и крачките за излизането от нея минават определяне на политически разговор, в това число и през занемаряване на избрани тяснопартийни ползи “, уточни Биков.

„ Не мисля, че гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи в идващия парламент ще са задоволителни, с цел да бъде излъчено държавно управление. Отдавам това пакетиране на ГЕРБ и Движение за права и свободи на пропагандни тези на наши съперници, които не съумяха да сформират държавно управление и сега се намират в обстановка на изолираност и избрана токсичност “„ добави той.

Биков съобщи, че от ГЕРБ също имат много забележки към така наречен партии на митинга, тъй че за тях не е елементарно да водят такива диалози с който и да било.

„ Колкото за Движение за права и свободи бих желал да напомня, че ние управлявахме 4 години с Обединените патриоти след съдружно съглашение и ясно парламентарно болшинство. Това можем да вършим ние и бихме го създали в идващия парламент. Можем да предложим антикризисна стратегия, която да овладее рецесиите, които сега са изпуснати от надзор от служебното държавно управление “, сподели още той

Според него кабинетът на Стефан Янев е беззащитен. „ Никой в този момент не взема 60/40. Забавиха Плана за възобновяване. В момента 85% е проектът, който беше квалифициран от нас, и 15% някакви промени от вида " да махнем планове за уличното осветяване ”, добави той.

Коментар пристигна за назначението на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов в структурите на Столичната община и полицейското принуждение по време на митингите.

„ Иванов е съгласно мен извънредно добър експерт. В никакъв случай наш вътрешен министър или основен секретар не е давал заповед да бъдат бити публицисти или спокойно протестиращи. Да, може би служители на реда са си изтървали нервите, да, може би, някои съзнателно са набили някого, само че това не е по заповед на вътрешния министър ”, безапелационен е Биков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР