ГЕРБ ще подкрепят предложението за ротационен председател на Народното събрание.

...
ГЕРБ ще подкрепят предложението за ротационен председател на Народното събрание.
Коментари Харесай

ГЕРБ ще подкрепят предложението на ДБ за ротационен председател на парламента

ГЕРБ ще поддържат предлагането за ротационен ръководител на Народното събрание. Това стана известно по време на брифинг на водача Бойко Борисов.

" Утре на председателския съвет изразете нашата поддръжка към това решение, с цел да отпуши работата на Народното събрание ", обърна се Борисов към парламентарната група на ГЕРБ.

" Има доста национални приказки за двете овнета, които са се бутали на мост, до момента в който паднат, единствено че народът не заслужава това, което през днешния ден в Народното събрание се случи. Погазва се Конституцията, погазва се и практиката. Ние не сме се заинатили за председателския пост. Просто той се дава по право на спечелили в изборите. Има толкоз рецесии и ние продължаваме да се занимаваме кой ще е ръководител на Народно събрание. По-умният, по-мъдрият отстъпва ", уточни Борисов.

По-рано през днешния ден съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разгласи, че на председателския съвет на следващия ден ще отиде с предложение, с което " да излезем отвън политическата логичност на лъчение на ръководител, да уточним сред парламентарните групи една стратегия най-малко от дилемите, които са най-спешни, и на тази база да реализираме единодушие за ротация сред номинациите на двете най-големи политически сили ".

Очаквайте детайлности!

 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР