ГЕРБ ще направи правителство на всяка цена. Това стана ясно

...
ГЕРБ ще направи правителство на всяка цена. Това стана ясно
Коментари Харесай

ГЕРБ заплаши с блокаж на парламента при отказ на ПП–ДБ за правителство

ГЕРБ ще направи държавно управление непременно. Това стана ясно от думите на водача на партията Бойко Борисов по време на брифинг през днешния ден, което бе и първият им коментар, откакто завоюваха изборите на 2 април. Най-стабилно би било ръководството с втората печеливша политическа групировка – „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ – само че даже и те да откажат, това нямало да попречи на ГЕРБ да сформира кабинет.

Най-стабилното, което би успокоило народа, е коалиция сред огромните партии. За политики ще приказваме единствено с партиите, които решат да вземат участие в постоянно държавно управление. Ние ще създадем държавно управление. Но виновника за несигурно ръководство ще са те “,  каза Борисов във връзка опцията групировката на Кирил Петков и Асен Василев да откажe коалиция с ГЕРБ.

Всъщност „ Продължаваме промяната “ още през вчерашния ден съобщи, че няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ с претекста, че са дали обещание на гласоподавателите естествен европейски живот.

По време на днешния брифинг Бойко Борисов неведнъж посочи, че без постоянно държавно управление неговата партия няма да поддържа Бюджет 2023. На процедура по този начин той принуждава партиите – главно „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ – да създадат коалиция с ГЕРБ в името на постоянен бюджет и фискална консолидация с вероятност България да влезе в еврозоната от 2025 година Той уточни, че без постоянно държавно управление ГЕРБ няма да оказва помощ за приемането на закони и промени.

В демократичния свят, в случай че на една партия не стига болшинство, се прави коалиция, означи Борисов. Той добави, че естествените сътрудници на ГЕРБ са партиите, които поддържат Украйна, присъединението на България към Шенген и еврозоната.

Аз влизам като народен представител. Ще повеждам персонално договарянията, с цел да знам кой най-после носи отговорност “, сподели Борисов без да прецизира дали още веднъж би се кандидатирал за министър-председател.

По думите му няма място за персонални усеща, тъй като народа си е споделил думата – без ГЕРБ не може, само че и без „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ също не може.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР