ГЕРБ ще има свои заместник-министри в бъдещото правителство “Денков/Габриел, съобщава 

...
ГЕРБ ще има свои заместник-министри в бъдещото правителство “Денков/Габриел, съобщава 
Коментари Харесай

Бойко размести кабинета „Денков“ – ГЕРБ се намества вътре, двама министри са аут

ГЕРБ ще има свои заместник-министри в бъдещото държавно управление “Денков/Габриел ”, съобщава  „ 24 часа “, като се базира на свои източници.
Съставът още се прецизира, само че се удостоверяват упованията, че присъединяване на партията при титулярите ще е единствено на Мария Габриел като вицепремиер и външен министър през първите 9 месеца, след което е планувано тя да оглави кабинета.
Когато при започване на месеца от „ Промяната “ и Демократична България показаха проектосъстава на независимия кабинет „ Денков “, заканата им бе да не дават зам.-министерски кресла на ГЕРБ в подмяна на парламентарна поддръжка. Но сделката за ротиращи се министър председатели трансформира обстановката. Засега се приказва за изискване заместниците да се утвърждават от министъра на ПП-ДБ, с който ще работят.
„ Началният състав на кабинета се чака да продължи за задачите 18 месеца. Имаме ангажимента – би трябвало да я има тази опция, че в случай че има предпочитание да бъдат заменени един или двама министри, то и двете партии би трябвало да се съгласят “, разяснява Кирил Петков преди дни. При „ аргументирани забележки “ от страна на Габриел можело да се поправя описът.
Тя и ученият съгласували дружно имената и в почивния ден, като през вчерашния ден Денков изясни, че можело да ги разгласи още при връчването на втория мандат от президента. Румен Радев разгласи, че то ще е в „ идващите дни “ и има упования да стане този петък.
Със сигурност отпада Ирена Димитрова за външен министър, защото посланик №1 става Габриел. Под въпрос бил и Иван Кръстев за обществен след бурните реакции от десните към члена на Българска социалистическа партия, качил си в обществените мрежи фотоси с съветски флагове.
Всъщност продължава да няма формален отговор от Демократична България за поддръжка на постигнатата сред „ Промяната “ и ГЕРБ сделка. Откакто Денков и Габриел я оповестиха в понеделник и тя върна празна първата директория, лицата на Демократична България мълчат с обяснението, че органите на трите партии от обединението им не са се произнесли. Очакваше се това да стане нощес.
„ Те постоянно са казвали, че ще поддържат кабинета, само че би трябвало да минат през вътрешните си диалози, да се обяснят причините какви са, тъй че просто би трябвало да се отнесем с малко самообладание и успокоение “, разяснява Денков през вчерашния ден.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР