ГЕРБ се промени и си научи уроците. Но някои хора

...
ГЕРБ се промени и си научи уроците. Но някои хора
Коментари Харесай

Митов: Компромис с определен тип принципи може да се направят, както беше с ротационното председателство

ГЕРБ се промени и си научи уроците. Но някои хора към момента с площадните викове, би трябвало да научат уроците, които ние научихме.

Трябва да има методичност, систематични партии, от където да излизат готови хора, които знаят разпоредбите и законите на страната ни, с цел да не претърпяваме такива странни дни като вчерашния.

Зад всяка една партия има български жители, най-голямата има най-вече гласоподаватели. Това, че другите партии не зачитат правото на първите да излъчат ръководител за Народно събрание, значи, че не обичат огромна част от българското общество. Не се делиш като родов водач, не се държиш като дете, както Асен Василев през вчерашния ден и да се обявиш за кюре-опростител. Надявах се, че ще има политически разсъдък и ще има разговор. 

Има взаимни отстъпки, които са вероятни, други които опонират на законите. Снощи приехме предлагането на Демократична България за ротационно председателство. Политическа партия отдръпнаха претендента си, нека се отпуши работата на Народно събрание.

Парламентарната логичност, а и съгласно традицията на Народно събрание, най-голямата политическа партия излъчва ръководител. 

Няма логичност партия с няма и 10%, като Българска социалистическа партия, да има ръководител, по какъв начин е законно това? „ Двама се карат и трети печели. “ - не е политическа логичност. Говорим за тежест на електората. 

Компромис с избран вид правила може да се създадат, както беше с ротационното председателство. Но след отдръпването на Политическа партия сходен вид не седи. След отдръпването на Минчев по-малките партии би трябвало да постъпят както направи самообявилата се съпротива и да изтеглят претендентите си.

Инфлацията натиска хората, бизнесът е зле. Цени на газ, ток са високи. Бюджетът е пробит. Оттеглянето на Минчев, бе тъй като хората чакат това, тъй като България има съществени проблеми за решение.

Надявам се през днешния ден, след вчерашния чудноват ден, че ще успеем да развържем възела и ще се появи разсъдък, и цялото предпочитание да се разрушава няма да продължава да господства в българския парламент. Да създаваш нови проблеми е удивително. Може да си съпротива и да спазваш институционалните връзки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР