ГЕРБ се опитват да ниви измамят отновоКоментар на Иво Инджев

...
ГЕРБ се опитват да ниви измамят отновоКоментар на Иво Инджев
Коментари Харесай

Муталият атлантизъм на ГЕРБ набеди НАТО за военното напрежение в региона

ГЕРБ се пробват да ниви излъгват още веднъж

Коментар на Иво Инджев в неговия

Този път със поръчката, че те са натовските пазители на България от Русия – въпреки да не смеят да обидят Кремъл с някоя същинска дефиниция по отношение на съветската настъпателност. “Само” желаят отново да ни избавят. Този път в позата на достоверните български атлантици, които упорстват за изключително съвещание на Народното събрание.

Лично някогашният министър председател се появи през днешния ден с ексклузивен апел, обвинявайки ръководещите в “крещящо мълчание” по отношение на напрежението към съветската опасност по отношение на Украйна – опасност, която все по този начин не смее да формулира съответно на атлантически език, с цел да не нервира Путин.

Помните ли с каква поръчка ГЕРБ нахлу в българската политика? Не беше единствено с обещанието да ни избавя от комунистите, които след това властническо имитираше с моркова и тоягата си – т.е. с мутренската си бухалка на охранител на мут(р)иралото наследството на обичания му Тодор Живков. Основното обръщение, което беше и към момента е парадно демонстрирано от тази корпорация, е в самото фукане с грижата за “европейското развиване на България”.

Резултатът от тази грижа беше трайно закотвяне на България на европейското дъно на челна позиция по съвсем всички отрицателни ранглисти по витален стандарт. Надписът на фасадата “Граждани за европейско развиване на България” е същата машинация, както изказванието върху Монумента на окупационната алена войска МОЧА, че тя била (не алена, а) руска и че ни е освободила(, а не ни е окупирала), както и че за това “освобождение” е признателен българският народ.

Оставям настрани фактологията, която на мутрата й куца, както нормално. Би трябвало след толкоз години на върха на страната да е схванал, че ние сме в НАТО и организацията няма потребност да желае позволение да разполага ( в НАТО! ) съюзническа бойна техника. Но това не пречи да пита заклеймяващо тъкмо това.

Дърдори и за “пълна бойна подготвеност на НАТО” сега, което също не е правилно. За такава дезинформация, която може да породи суматоха измежду популацията, във военно време се поставят много сурови санкции за тези, които сеят суматоха.

След като не съумяха да излъгват в последната година на ръководството си съдружниците си с странен лов на съветски шпиони, че извършват съюзническите си отговорности да се опълчват на съветската опасност ( у нас и в Европа, чийто географски център се намира в Украйна) и бяха прогонени най-накрая през парадния вход на властта, гербаджиите в този момент се пробват да се завърнат през прозореца, който виждат полуотворен по атлантическа линия.

Вникнете единствено във възклицанието му с тежката поличба, че идва края на българския туризъм поради …Ф 15 в небето.

“Кой върви на море, когато над главата му летят F-35 и бойни фрегати се разхождат вместо платноходки?!”

Ф-35, да уточним още веднъж, са съюзнически самолети. За фрегатите, които се “разхождат наблизо”, можем да се досетим, че също са натовски ( въпреки всичко съветските още не са “посетили” крайбрежието ни, както тези канонерки, обстрелвали Варна и Балчик по заповед на съветския император Николай II през Първата международна война).

В опит да се показа като огромен натовец, някогашният ни министър председател продължава да набеждава съдружниците за напрежението в района. Явно не му е разрешено друго.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР