ГЕРБ-СДС замразяват преговорите с ПП-ДБ. Това съобщи Мария Габриел на

...
ГЕРБ-СДС замразяват преговорите с ПП-ДБ. Това съобщи Мария Габриел на
Коментари Харесай

Извънредно! ГЕРБ замрази преговорите с ПП-ДБ НА ЖИВО

ГЕРБ-СДС замразяват договарянията с ПП-ДБ. Това заяви Мария Габриел на брифинг с управлението на ГЕРБ. 

„ Уведомих на първо време акад. Денков. Всичко си има граници. Моята е, че не мога да приема народна власт да се гради въз основата на неистина, разлюляване устоите на държавността и неспазване на фундаментални правила на републиката. Оставям настрани лъжите във връзка с личността ми, това не е казусът. Тук може да става дума за метод на ръководство, в прорез с всички европейски правила и практики ”, съобщи Габриел.

„ Неприемливо е едно да се приказва на договаряния, друго на открито - неистини. Изводът е, че и вътре не могат да бъдат признати за истина. Неприемливо е и да има подозрение, че България е заслон. Тя е суверенна страна. Имаме европейски и атлантически сътрудници, аз ги оценявам. Когато отстояваш позицията си с причини с бистрота, те почитат. Решенията обаче се вземат от България. Страната не може да бъде фасада за нечисти намерения, жадност за власт и система, подменяща устоите на държавността. Неприемливо е да се приказва за политизация на администрацията. ”, сподели Габриел.

„ Това е невиждан метод към държавния уред. Никога не са ми идвали подобен вид дейности. Задавам си и въпроси - това ли е визията им по какъв начин се вършат избори? Ако е това, българските жители не заслужават такова отношение. Какво значи „ ала-бала с президента ”? Без ясни отговори и гаранции за съблюдаване на правилата, не мога да вземам участие в каквато и да е форма. Важно е да има изясненост по повод ненарушаването на закона, неполитизирането на държавния уред и службите, ясни гаранции за съблюдаване на пълномощията на институциите. Докато няма такива, замразяваме договарянията ”, сподели още Габриел.

 

 

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР