ГЕРБ-СДС ще бъде твърда опозиция в Столичния общински съвет. Оттук

...
ГЕРБ-СДС ще бъде твърда опозиция в Столичния общински съвет. Оттук
Коментари Харесай

Антон Хекимян, ГЕРБ-СДС: София е заложник на семейната свада между Васил Терзиев и Борис Бонев

ГЕРБ-СДС ще бъде твърда съпротива в Столичния общински съвет. Оттук нататък от най-голямата група, тази на ПП-ДБ-СС, зависи да намерят болшинство. Те ще бъдат виновни за болшинството и за избора на ръководител.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria общинският консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Най-естественият избор беше да подкрепим Васил Терзиев на балотажа и аз насочих такова обръщение към гласоподавателите, както и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Много постоянно в България избираме по-малкото зло. Оттук нататък обаче ПП-ДБ-СС са23 общински съветници и те са виновни за съставянето на болшинство. Да не бягат от отговорност и да упрекват някой различен.

Как да управляваш с хора, които години наред в лицето на Борис Бонев изясняват, че ГЕРБ са отговорни за това по какъв начин наподобява София? Между другото София не наподобява зле. Казват в никакъв случай в коалиция с ГЕРБ, ще преговаряме с всички останали, само че не и с ГЕРБ. Те ни изключват от това предпочитание да управляваме с тях. Най-естественият развой е да намерят болшинство някъде другаде. Особено когато София е сложена като пленник в някаква сделка сред Васил Терзиев и Борис Бонев.

 
За никого не е загадка, че Бонев искаше да е претендент за кмет и е доста забавно каква тъкмо сделка имат с Терзиев, с цел да може той да е претендентът. Договорката е ясна - Бонев да е ръководител на общинския съвет. Само че виждаме декларацията на множеството съветници от останалите групи, че те няма да поддържат Бонев. Така че стоим като заложници и чакаме да забележим по какъв начин ще се позволи тази вътрешнозаводска, фамилна кавга.
 

Всяко едно ново име значи нова обстановка и нови договаряния. Чакаме да чуем обосновка за какво тъкмо Борис Бонев или някой различен от ПП-ДБ-СС.

План сметката за почистването на София, която Терзиев показа, е тази която е оставила госпожа Фандъкова. Което значи, че ти си склонен с политиките, които са водени.

Ние плаващи болшинства не желаеме. Терзиев споделяше болшинства по политики, а това ще докара до стопански зависимости. В София би трябвало ясна отговорност.

До този миг не виждаме обещанията за транспарантното взимане на решения и добре квалифицирания екип, който трябваше да стартира от понеделник.

Терзиев е било добре да желае мнение от Министерство на вътрешните работи, Столична дирекция на вътрешните работи за провеждането на митинга против БФС, с цел да е ясно дали се чакат провокации. Протест трябваше да има, само че трябваше да бъде проведен доста по-добре.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР