ГЕРБ-СДС обясниха на електората си защо правят компромис, Продължаваме промяната

...
ГЕРБ-СДС обясниха на електората си защо правят компромис, Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Евелина Славкова от „Тренд“: ГЕРБ обясниха на електората си защо правят компромис, ПП-ДБ – не

ГЕРБ-СДС обясниха на електората си за какво вършат компромис, „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) не го направиха. Това съобщи социологът Евелина Славкова от „ Тренд “ пред Actualno.com. През седмицата „ Тренд “ показа резултатите от първото национално преставително социологическо изследване след съставянето на държавното управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, което демонстрира, че ГЕРБ води с 5,5%, а доверието в ПП-ДБ пада с 5%.

„ 24,9% получават ГЕРБ, в случай че изборите бяха в този момент. Като вършим конкретизиране, че при тях на фона на изборните резултати, които бяха април месец, също се хваща доста лека ерозия, само че тя е по-незабележима, в случай че мога да кажа по този метод, спрямо ерозията, която отчитаме при ПП-ДБ, които са с 19,4%. Т.е. виждаме, че ножицата сред първата и втората политически обединения в действителност се усилва. И по отношение на резултатите, които ПП-ДБ получиха през април месец на изборите, виждаме в границите на тези два месеца и малко, че в действителност там има повече оттегляне на електорална маса спрямо ГЕРБ-СДС “, съобщи Славкова.

По думите ѝ още преди изборите ГЕРБ по един или различен метод са заговорили и почнали да изясняват на своя електорат, че в действителност най-логичното, най-естественото е първата и втората политическа групировка да се схванат, да създадат нещо, да решат политическата рецесия и така нататък

„ Докато при ПП-ДБ беше доста мъчно да създадат този завой, да не кажа, че даже не съм уверена, че този завой беше изработен до края. В подтекста на това, че някак си доста синхронно ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приказват кой носи отговорност за това държавно управление. ГЕРБ споделят: „ ние носим отговорност единствено за външната политика “, а ПП-ДБ споделят: „ ГЕРБ не носят никаква отговорност за този кабинет “. Което единствено по себе си е някаква форма на капан, първо тъй като повече от ясно е, че тук има някакви съдружни връзки. В последна сметка ГЕРБ-СДС поддържаха ПП-ДБ, схванаха се да има ротационен принцип, Мария Габриел след 9 месеца да стане министър-председател. Т.е. това е някаква форма на съдружни съглашения, без значение дали има подписан документ или няма подписан документ. Т.е. по един или различен метод ПП-ДБ носят пасивите от това нещо. От друга страна те ще стартират да носят пасивите и от самото ръководство. Знаем доста добре, че рядко някой политик или политическа партия, която е управлявала, излиза с позитивни резултати след ръководството или по време на ръководството “, уточни социологът Евелина Славкова.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР