ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната - Демократична България проведоха среща в

...
ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната - Демократична България проведоха среща в
Коментари Харесай

Дончев: Правителството на моменти изглежда като комитет за трудоустрояване

ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” организираха среща в Народното събрание по общата управническа стратегия на кабинета „ Денков-Габриел ” в частта „ Правосъдие ” и „ Вътрешни работи ”. Първите в Народното събрание още веднъж оповестиха, че за тях стои въпросът за съдружно съглашение.
Прочетете още
„ Програмата, с която сега разполага Министерският съвет, е тази, която ПП-ДБ направиха в ескелска таблица. Изненада ни съставът на участващите в тази среща - не видяхме нито ръководители на ПГ, нито оторизирани лица. Неслучайно срещата продължи не повече от 20 минути ”, уточни Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Тя акцентира, че ГЕРБ-СДС настоява за съдружно съглашение, с цел да е ясно кой носи отговорността. „ Това, че на тази среща участваха лица, които нямат даже качеството на народни представители, е смущаващо. Те не могат да носят и политическа отговорност ”, добави ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Атанасова уточни, че неслучайно няма номинации за регионални шефове, зам.-министри и образувани парламентарни комисии. „ Защото единодушие не се реализира. Министерският съвет си взима някакви решения, назначават си някакви хора. Отговорност за тези номинации не следва да носим като парламентарна група ”, безапелационна беше тя.

Томислав Дончев беше безапелационен, че от ГЕРБ-СДС носят отговорност за това, че са дали късмет и право на живот на държавното управление, както и за външния министър. „ Каква отговорност може да носи Десислава Атанасова за дейностите на Асен Василев или Екатерина Захариева за Румен Спецов ”, попита той.

По време на диалозите той разясни, че е декларирал, че моделът, който се следва, е погрешен. „ Много не ми се желае държавното управление да се трансформира в някакъв комитет за трудоустрояване, както наподобява на моменти. Овластяването на ярки партийни фигури няма да докара до непоклатимост ”, безапелационен е Дончев.

Дончев посочи, че единствената валута, с която държавното управление може да си купи време, е резултати. В момента обаче такива нямало. „ Трябва съдружно съглашение, писан текст, където всички могат да наблюдават кой извършва уговорките си и кой не ”, сподели още депутатът от ГЕРБ-СДС.

Във връзка със седемте условия, сложени от „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” към  ГЕРБ-СДС, Дончев съобщи: „ Това е неуместно. Те са в изолираност, усещат липса на поддръжка и ни слагат спомагателни условия. Как да прочета това - когато явно си в изолираност и поставяш спомагателни условия ”, пита той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР