ГЕРБ поиска в парламента да бъдат извикани и изслушани министърът

...
ГЕРБ поиска в парламента да бъдат извикани и изслушани министърът
Коментари Харесай

ГЕРБ съзряха връзка на ДБ със задържания у нас терорист, издирван от Интерпол

ГЕРБ изиска в Народното събрание да бъдат извикани и изслушани министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и шефът на ДАНС Пламен Тончев поради арестувания в България терорист, който е бил търсен от " Интерпол ". Депутатът Георг Георгиев изясни претекстовете в нарочна декларация, която прочете от трибуната в Народното събрание.

" Цялата страна съставлява пробив в сигурността - грабежи, взрив на битовата престъпност, убийства, произшествия. Ако министърът на районното развиване Иван Шишков не вземе ограничения... както и Бойко Рашков за улиците, цялостни с мигранти, поради които не сме в сигурност да се разхождаме ", разясни Георгиев. Той уточни, че през вчерашния ден в страната е арестуван търсен от Интерпол терорист, а в допир с него е бил представител на " дребна българска партия (б.а. Албена Симеонова от ДБ). Къде са българските служби за сигурност, питат от ГЕРБ и са безапелационни, че има " пробив в сигурността ", съобщи news.bg.

Той загатна и водача на ДСБ Атанас Атанасов. " Ако в Демократична България има такива хора, какво остава за Политическа партия ", нападна Георг Георгиев. Отнесете със съвестност, прикани депутатът. Той изиска от Демократична България да дадат детайлности какво се е случило.

Маноил Манев изиска да се извикат на чуване шефът на ДАНС и министърът на вътрешните работи. " Усмихвате се господин Атанас Атанасов, само че когато народен представител оказва помощ на терорист... Защото ви е смешно, сме на този хал, господин Рашков ", нападна Манев.

Атанасов отговори, че се вършат опити да се опетни името на честен член на ДСБ Албена Симеонова и подсигурява, че " в никакъв случай не е целувал ръката на Бойко Борисов ".

Георги Свиленски от своя страна подсети за въпрос на Българска социалистическа партия към премиера Гълъб Донев за " парцел за 3 млн.лв., продаден за 300 000 лева ". Българска социалистическа партия желае от ръководителя на Народно събрание да изиска от премиера и Министерски съвет отговори на въпроса им за резултата от инспекцията по подадения от социалнистите сигнал.

" Възраждане " също се включи в тематиката. Пробив в сигурността, вижда Костадин Костадинов. Той изиска армейски елементи да охраняват границата, в случай че желаеме да не се позволяват незаконни мигранти, както и Министерство на вътрешните работи да работи интензивно по запазване на сигурността.

Искрен Митев от Политическа партия пък добави " противозаконното строителство на автомагистрала " Хемус " и язовирите ". Георг Георгиев или някой от ГЕРБ да изясни кой и по кое време е откраднал 1 млрд.лв., желае депутатът.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заключи началните разногласия: " Загубихме два часа, празни приказки. Трафикът на мигранти е огромен проблем, служебният кабинет би трябвало да дава отговор на въпроси, само че Народното събрание би трябвало да приема закони ". Тя акцентира, че законите, импортирани от социалистите, стоят непокътнати и ги няма в дневния ред на Комисията по правни въпроси. Ще се сътвори работна група, която ще прегледа Наказателния кодекс, отговори й ръководителят на Комисията Радомир Чолаков, който назад на своя водач, не счита, че закомодателният орган работи добре.

В отговор по другите сложени тематики се изрекоха още десетина депутати " в отговор на отговора на отговора ". Краят по разногласието на декларацията на ГЕРБ бе комплициран след час по искане на народния представител от Българска социалистическа партия Манол Генов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР