ГЕРБ първа предложи декларация, която да осъди военните действия на

...
ГЕРБ първа предложи декларация, която да осъди военните действия на
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Правителството няма единодействие спрямо случващото се в Украйна

ГЕРБ първа предложи декларация, която да осъди военните дейности на Русия, напомни тя
„ ГЕРБ има прекалено много забележки към ръководещите по отношение на бюджета и реакцията по отношение на събитията в Украйна. Забележки във връзка държанието на ръководещите и поради неналичието на единение от тяхна страна. ГЕРБ първа предложи декларация, която да осъди военните дейности в Украйна. В обединението партиите са идеологически тотално разнообразни, сплотява ги само разпределението на властта. Изпитах позор по какъв начин две партии в страна член на НАТО и на Европейски Съюз се държат по сходен метод – „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия ". Това съобщи пред БНР ръководителят на ПГ на ГЕРБ - Десислава Атанасова.

Тя разяснява и гръцката газова връзка.

„ В елементи сме обяснили всичко за този план. Няма съзнателно закъснение, а за задълбочаване с обжалване на процедура. По-важният въпрос е за какво съвсем година няма развиване. “, попитата Атанасова и добави:

„ Ако ГЕРБ управляваше до края на декември 2021 година, този план щеше да бъде подготвен. Въпросът би трябвало да бъде ориентиран към служебните държавни управления на Румен Радев и към постоянното държавно управление. “

Десислава Атанасова е безапелационна, че държавното управление има разминавания по тематиката с Украйна, като засяга изявленията на министъра на защитата Стефан Янев.

„ Правителството няма единодушие по отношение на протичащото се в Украйна. Министърът на защитата има друг прочит на обстановката. Министърът на вътрешните работи пази Паметника на руската войска непрекъснато. Зад декларацията стана ясно, че и ръководещото болшинство няма единна позиция. “, изясни тя.

„ Вчера съветските медии цитираха президента Румен Радев в подтекста на това, че е признал, че Русия ще победи във войната. Не мисля, че изглеждаме добре нито в страната си, нито на открито. По-плашещото е, че само ГЕРБ е реактивна, не ръководещите “, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Тя е безапелационна, че бюджетът е комплициран и е: „ бюджет на тримесечието и не дава отговор на настоящата конюнктура, също така е по-инфлационен “.

„ Щеше да е вярно бюджетът да бъде спрян поради обстановката в Украйна и да се осмисли. “, добави още Атанасова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР