ГЕРБ партньорите си мени, но политиката - не. Ако не

...
ГЕРБ партньорите си мени, но политиката - не. Ако не
Коментари Харесай

БСП предложи минималната пенсия да стане 300, а не 200 лева

" ГЕРБ сътрудниците си мени, само че политиката - не. Ако не вярвате на мен, питайте Реформаторите. С тези думи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков се обърна към „ Обединени патриоти ", по отношение на предлагането на Българска социалистическа партия за промени в Закона за държавното публично обезпечаване, предусещащ минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст да стане в размер на 300 лв. от 1 юли 2017 година, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ".

Гьоков подсети, че предлагането на Министерски съвет за нарастване на минималния размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст на 180 лева от 1 юли и 200 лева от 1 октомври 2017 година е било подкрепено единомислещо от всички парламентарни групи на първо четене.

„ Надали на пенсионерите им стана ясно за какво отхвърлихте нашия законопроект за преизчисляване на пенсиите, което щеше да докара до увеличението им с 20 на 100, а приехте този на Министерски съвет за повдигане единствено и само на минималните пенсии, който с изключение на, че не взема решение даже дребна част от проблемите, нарушава и осигурителни правила ", съобщи Гьоков.

По думите му Българска социалистическа партия е подкрепила законопроекта на първо четене, само че с увереност, че нарастването единствено на минималните пенсии крие опасности и ще докара до отрицателни последствия. Той се обърна към ръководещите с думите:

„ Предлагаме от 1 юли минималната пенсия да стане 300 лв.. Помагаме ви да извършите обещанията си ".

Гьоков упрекна „ Обединените патриоти ", че гласувайки „ за " нарастването на минималните пенсии на 200 лв., според предлагането на Министерски съвет, отстъпват от предизборните си обещания.

„ Вярно, че натискът от вашия огромен съдружен сътрудник е голям, само че от „ Българска социалистическа партия за България ", с нашето предложение за 300 лв. минимална пенсия и преизчисляване на останалите, ви даваме опция да излезете от обстановката и да спазите предизборните си обещания към българите. ГЕРБ са ясни, те по различен метод печелят избори, само че вие не се обричайте да останете отвън Народното събрание идващите 20 години поради това, че не си спазвате обещанията и се подавате на операции от ГЕРБ ", разяснява още Гьоков и прикани цялата парламентарна група на обединените патриоти да не взе участие в гласуването в символ на благосклонност към пенсионерите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР