ГЕРБ отхвърлиха предложението на Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ)

...
ГЕРБ отхвърлиха предложението на Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ)
Коментари Харесай

ГЕРБ отхвърлиха поканата на ПП-ДБ да започнат преговорите в петък – отлагат ги за събота

ГЕРБ отхвърлиха предлагането на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) договарянията за бъдещото ръководство след възможна ротация да стартират още на следващия ден. Вместо това те дадоха отговор с контрапокана до ПП-ДБ, с която желаят първата среща да е в събота.

От ГЕРБ разпространиха през пресцентъра си писмо до съпредседателите на парламентарната група (ПГ) на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кирил Петков и Атанас Атанасов:

В отговор на получената от Ваша страна покана, преговорният екип в състав - Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева, Рая Назарян, заявяваме следното:

С цел провеждането на градивен и ефективен разговор, предлагаме договарянията да стартират по плана на „ Споразумение за взаимно ръководство в границите на мандата на 49-ото Народно заседание сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и „ Механизъм за взимане на решения “, с които разполагате, както и състав и конструкция на Министерски съвет.

Основните правила и цели на ръководство са заложени, както в нашите работни планове, по този начин и във Вашия меморандум.

Считаме, че едвам откакто и в случай че реализираме единодушие по съглашението и механизма на ръководство, можем да продължим взаимно по изработването на законодателната и управническа стратегии.

Предлагаме договарянията да стартират на 9 март 2024 година, в 10:00 ч. в зала 232 на Народното събрание.

Очакваме Вашето удостоверение във допустимо най-кратки периоди, в границите на деня.

С почитание,

Мария Габриел

Теменужка Петкова

Деница Сачева

Рая Назарян

***

Новото предложение на ГЕРБ може да се пояснява като тип надцакване и лишаване на самодейността от ПП-ДБ. Формацията на Бойко Борисов е по-голямата мощ и евентуално водачът й чака възможното последващо държавно управление да се излъчи с нейния проучвателния мандат за разлика от кабинета на Николай Денков. 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР