ГЕРБ остави подредена държава, със сигурни финанси, с план за

...
ГЕРБ остави подредена държава, със сигурни финанси, с план за
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: ГЕРБ остави подредена държава, със сигурни финанси, с план за еврозоната, добре приета в света. ПП и БСП докараха кризи и инфлация

ГЕРБ остави подредена страна, със сигурни финанси, с проект за еврозоната. Добре призната в света. С ясни стратегии и тактики и с доста свършено и в тематика правораздаване, несъмнено и с още оставащо. Оставихме подредена страна с финансова непоклатимост и с доста довършени и в развой на работа инфраструктурни планове. Това съобщи при започване на предизборния спор по bTV Екатерина Захариева - някогашен външен министър и лидер на листата на ГЕРБ-СДС в 13-ти МИР-Пазарджик. В дебата участваха Венеция Ангова от Политическа партия и Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия.
 
Представителят на Политическа партия Венеция Ангова разяснява, че с Екатерина Захариева имат много разлики. " В началото стартирахме на паветата, искайки " смяна ", в този момент сме на път да я реализираме. Да забележим една смяна в която всички ние и нашите родители да живеем почтено, а не да се чудим по какъв начин да вържем двата края ", нахално съобщи тя, тъй като след 7-те месеца ръководство на " Промяната ", инфлацията в България надвиши 20 % (!!!), българите осиромашават със светкавини темпове, а най-бедните от тях са на границата на физическото оцеляване. 
 
Ангова продължи с опорките и съобщи, че " Промяната " би трябвало да продължи, с цел да може " когато ни би трябвало протекция да разчитаме на полицията, когато ни би трябвало административен документ да не би трябвало да си взимаме отпуск с цел да си свършим работата, когато ни трябват коли за спешна помощ – те да идват ". И това се декларира от представител на някогашните ръководещи, при които престъпността скочи в пъти, проведената и неорганизирана престъпност тормозят цяла България, върнаха се телефонните измамници, а незаконните мигранти са като пълноводна река, която необезпокоявано влиза и минава през България. На Венеция Ангова би трябвало да се напомни, че няколко седмици по време на тяхното ръководство " Български пощи " бяха неработещи, хората нямаха опция да си получават пратките, а пенсионерите - пенсиите. Но за сметка на това една частна куриерска компания намаза дебело филията от този управнически неуспех. 
 
Според представителят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова, идващият министър председател не би трябвало да е от ГЕРБ и Движение за права и свободи.
 
Екатерина Захариева отговори:
" Г-жо Анастасова и г-жо Ангова – ГЕРБ не ръководи към този момент повече от година. Виждам че прецизно се придържате към опорките, които към този момент всички видяха. Само че хората не исакт към този момент да слушат за фантазии. Искат да чуят по какъв начин ще го извършите. Вие имахте опция да управлявате с постоянен кабинт. Двамата ваши водачи бяха в служебни кабинети. Оправдаваха се с геополитика за цените, за инфлацията, за газа. В опорките няма да говорите за геополитика. Истината е че за 4 години в последното ръководство на ГЕРБ, за последните 4 приказвам, приходите се покачиха с 40 % действително. За 8-те месеца, в които вие управлявате те изгубиха покупателната си дарба. Публичните финанси са в рецесия. За 7 месеца успяхте да разсипете всичко реализирано, факт ".

Бившият външен министър добави, че за тези 7 месеца има 5 000 политически назначения, половината Народно събрание на Българска социалистическа партия също е измежду назначените. Представителят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова се опита да опонира с следващите клишета: " За назначения няма да приказваме, тъй като в дребните обитаеми места хората знаят истината. Дори чистачките в детските градини не могат да бъдат назначени, в случай че я няма вашата защита ".

Венеция Ангова надменно съобщи, че това което ГЕРБ правел била да " внушава рецесии ", да манипулират хората посредством страховете им. " Но аз мисля че българите са по-смели и няма да се поддадат на тази обстановка ".
 
Екатерина Захариева отговори, че е съгласна, че българите са смели и умни. " И усещат инфлацията всеки ден като отидат в магазина. Те усещат " смяната ", когато се движат по неподдържаните пътища и когато отидат в магазина, с цел да си пазарят или да си палтят сметките ".
Венеция Ангова от Политическа партия се базира на прогноза на МФ, че инфлацията следващата година ще спадне два пъти. Захариева я отвърна: " Кога са правилни прогнозите на служебния кабинет - когато служебният финансов министър излезе и показа тригодишната бюджетна прогноза и споделя, че това което се случи в последните 8 месеца ще докара до недостиг 6-8 % и обществените финанси са под риск. А в този момент когато споделя, че инфлацията ще намалее, което несъмнено е правилно поради предлагането на нашата партия за обезщетения за цените на силата по този начин, че да може да се овладее инфлацията нещо, което трябваше да извършите още предходната година ".
 
Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия добави отговора си за 5000 политически назначения. " Говорите за 5 хиляди назначения, които е направило съдружното държавно управление. Вижте, когато един началник в едно нормално дружество стартира работа той си основава екип, на който има доверие. Как си представяте, че в администрация, която е отглеждана 12 години – тази администрация ще бъде задоволително лоялна към това ръководство. 5 хиляди индивида за цялата администрация в страната - мислите ли, че е огромно количество ".
 
" Г-жо Анастасова, имахте вицепремиер за положително ръководство. Вие назначихте 5 хиляди индивида за 8 месеца и единствено за ваша информация – държавната  администрация би трябвало да е професионална, а не лоялна на една или друга партия. Вие направихте чистките на хора, които работят от по 20-30 години единствено, с цел да освободите места за партийните си фрагменти ".

На въпрос за геополитическите цели на другите партии и обединения, представителят на ГЕРБ съобщи, че партията е обрисувала 7 целта и е призовала другите партии, които са с ясна евроатлантическа геополитическа ориентировка да ги поддържат. " За страдание тези 7 – 8 месеца сътрудниците от Политическа партия не научиха един доста значим урок. Няма неприятно да нямаш опит, само че за жалост, вие представяте опита като нещо неприятно. Лошо е когато не се учиш от грешките си – единствено с лозунги не се ръководи страна. ГЕРБ гледа ясно към Европа и към НАТО и доста се надявам и съм уверена, че тези партии (евроатлантическите, бел. ред.) да са повече.
 
 Венеция Нецова-Ангова, Политическа партия Венеция Нецова-Ангова, Политическа партия Източник: Zonanews
Венеция Ангова съобщи: " Въпросът, който сега ни вълнува е какъв е националния интерес и за нас най-важното е да можем да защитим националния интере. Да имаме работеща стопанска система, България да е рекордьор. Продължаваме напред с глава на раменето си и с решения, които вземаме не по отношение на замръзнала във времето идеология,а по отношение на най-хубавия интерес на страната. Най-добрият интерес за България е да имаме диверсификация на доставките на газ. Ако ние имаме трима сътрудници и единия откаже да доставя, другите да покрият и страната да не остане без газ ".
 
 Ирена Анастасова, Българска социалистическа партия Ирена Анастасова, Българска социалистическа партия Източник: Zonanews
Ирена Атанасова артикулира нормалните проруски опорки, които някогашните комунисти и тяхната лидерка не стопират да изговярат. " Да гледаш към Русия или да гледаш към Европа не е нито обратно, нито напред. Всяко държавно управление, в случай че пази бълг народен интерес ще гледа на всички места. Ние бяхме тези, които настоявахме да се възобновят неотложно диалозите с " Газпром ". Ние бяхме тези, които казахме, че не може България да допусне такова утежняване на връзките с Русия и изпъждане на съветските дипломати (...) Ние сме за това да се беседва с всички сътрудници, без да се изключва " Газпром " и да се подобрят връзките ни с Русия ", съобщи Атанасова като сподели най-малко едан дузина пъти " Газпром " и Русия.
Венеция Ангова: " Поглеждайки обратно или напред имах поради да имаме опция за диверсификация. А не да нямаме действителна диверсификация, а в този момент да съумяваме да я реализираме за по-малко от година ".
 
Екатерина Захариева означи: " Много се веселя, че влязохме в тематиката с газа. Истината е, че тук Политическа партия би трябвало да мълчат. Все отново да погледнем в доста близкото минало - последните 8 месеца. Лично Асен Василев, с присъединяване на Българска социалистическа партия взеха решение едностранно да приключи контракта с " Газпром ". Само, че за какво го направиха? Оказа се, че не тъй като не желаят да купуват съветски газ, а желаят да се купува през медиатори. Запази се пазаруването на съветски петрол, а приходите на Русия от петрол са в пъти по-големи от тези на газ. Тоест, войната в Украйна се храни доста повече от приходите от петрол. Купува се същият съветски газ, само че с 30 % по-скъп през медиатори. Това, което съумяха да създадат Политическа партия и Българска социалистическа партия е да върнат медиаторите, които още първият кабинет на ГЕРБ спря. Откакто не ръководи ГЕРБ газът от 37,80 лева за мегават час, сега ще бъде 330 лв.. Това не е диверсификация, купуваме отново съветски газ, само че по-скъп. Тоест, храним още повече военната машина на Руската федерация. Колкото и да не желаете да говорите за геополитика г-жо Ангова, няма по какъв начин да не приказваме за това. Клишетата единствено да кажете, че ще работите за народен интерес, без да кажете в какво във вашата стратегия се показва това, не са задоволителни ".

Бившит външен министър продължи: " По време на ръководството на ГЕРБ да е спирало парното? Много се надявах тази акция да приказваме за стратегии - очевидно очакванията ми са били напразни. Ние пишем доста задълбочена стратегия. Българският жител желае да чува съответни стратегии, а не опорни точки " няма да приказваме за геополитика " или нещо друго. Искат да чуят съответни решения, по какъв начин ще решим съответни проблеми. За газа – съответна цена, да спрем инфлацията. Извинявайте, само че парното по вашето ръководство се усили с 40%. Никога не съм чувала по времето на ГЕРБ хората да не могат да си заплащат парното, само че в този момент го слушам непрекъснато ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР