ГЕРБ няма кандидати за кмет на Пазарджик, нито за управници

...
ГЕРБ няма кандидати за кмет на Пазарджик, нито за управници
Коментари Харесай

ГЕРБ не издига нито един кандидат за кмет в Пазарджишка община

ГЕРБ няма претенденти за кмет на Пазарджик, нито за управници на дребните обитаеми места в общината. Изненадващо партията на Борисов направи регистрация само с листа за общински съветници, която е с 41 имена. До момента от пресофиса на организацията не са съобщили претекстовете за това решение, а до последно импровизирано се говореше, че някогашният заместник-областен шеф на Пазарджик Йордан Кожухаров ще бъде претендентът ѝ за кмет на общината.

Дванайсет са общо кандидатите за поста на общински кмет в Пазарджик. Сред тях е досегашният кмет Тодор Попов, който се бори за пети мандат. Среду него застават няколко мощни съперници, взели участие в политиката и построили престиж в локалната общественост. В конкуренцията се впускат юрист петър Куленски от ПП-ДБ, предприемачът Благо Солов и юрист Чавдар Чавдаров - досегашни общински съветници, някогашният регионален шеф Трендафил Величков, хирургът доктор Цоко Цоков, предприемачът Ангел Василев, юрист Тинко Василев, предприемачите Иван Папазов и Борислав Даскалов, както и две дами, които са били национални представителки - Десислава Тодорова и Десислава Георгиева.

В някои от дребните обитаеми места в района пък има регистриран единствено по един претендент, което прави резултатите от вота предрешени. Така е в най-младата община Сърница, където за кмет на града взе участие единствено досегашният градоначалник Неби Бозов, а в двете села Медени поляни и Побит камък - също досегашните управници Исмаил Чалъшкан и Антон Мехов. И тримата са издигнати от Движение за права и свободи.

Без конкуренция са още кметовете на град Ветрен и село Семчиново в община Септември - Радослав Лютаков и Пламен Темелков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР