ГЕРБ няма да подкрепи увеличаване на данъчната ставка в Бюджет

...
ГЕРБ няма да подкрепи увеличаване на данъчната ставка в Бюджет
Коментари Харесай

Борисов пред собственици на хранителни вериги: Няма да подкрепим връщане 20% ДДС на ресторантьорите

ГЕРБ няма да поддържа увеличение на данъчната ставка в Бюджет 2024 за ресторантьорския отрасъл. Това заявява водачът на партията Бойко Борисов на среща със притежателите на огромните ресторантьорски вериги, измежду които KFC, McDonald’s, Happy, Dominos, Аладин фуудс и други, инициирана от самите тях.
 
По време на диалога от сектора ме срещнаха с компликациите пред бизнеса, който към момента се възвръща от Ковид рецесията, от вероятно връщане на Данък добавена стойност от 9 на 20%, уточни Борисов и добави: Поддържането на понижен Данък добавена стойност за ресторантьорските услуги в България е политически избор, който поддържа икономическия напредък, основаването на нови работни места, туризма и води до понижаване на младежката безработица.
 
По време на срещата представителите на бранша благодариха за ограниченията, които третото държавно управление на ГЕРБ създаде по време на Ковид рецесията в помощ на бизнеса като 60/40 и други. Припомняме, че предходната седмица министърът на финансите Асен Василев разгласи, че връщането на ставката от 20 % Данък добавена стойност за заведенията за хранене е планувано в пакета данъчни закони, който Министерството на финансите е създало. Още същия ден от ГЕРБ-СДС оповестиха, че са срещу. На същата позиция са и от Движение за права и свободи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР