ГЕРБ няма да бави процеса, ако партиите не постигнат консенсус

...
ГЕРБ няма да бави процеса, ако партиите не постигнат консенсус
Коментари Харесай

Захариева каза какво ще направи ГЕРБ при неуспех на първия мандат

ГЕРБ няма да бави процеса, в случай че партиите не реализиран консенсус към първия мандат за сформиране на кабинет, съобщи Екатерина Захариева пред

По думите ѝ обаче българският народ за следващи избори споделя, че би трябвало да бъде открит метод за съдружен кабинет.

„ Ние няма да споделяме не желаеме този да е министър-председател и тези да са министри. Нека стартираме първо диалозите, за които считаме, че са най-важни за България сега ”, добави тя.

Относно договарянията за еврозоната, Захариева сподели: „ Поне „ Да, България ” и Движение за права и свободи са доста ясно „ за ” това. За „ Продължаваме Промяната ” имам подозрения поради обстоятелството, че всичко, което вършиха във финансовата политика ни отдалечаваше от еврозоната ”, посочи политикът.

Дали хората в възможен кабинет ще бъдат специалисти, следва да бъде конкретизирано по време на диалозите. „ Това ще бъде политически кабинет. След като бъде подсилен от партиите в Народното събрание, той е политически кабинет ”, сподели Захариева.

Все още не е ясно дали партията на Бойко Борисов ще подаде ръка за втория и третия мандат. „ Считаме, че е значимо да има държавно управление. Българският народ чака това от нас. Ние обаче спечелихме изборите - и дано забележим какво ще стане с първия мандат ”, съобщи още тя.

От ГЕРБ-СДС ще изпратят свои представители на срещата, инициирана от Българска социалистическа партия по въпросите за цени, приходи и бюджет. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР