ГЕРБ номинира Златко Живков за кмет на Монтана, съобщиха за

...
ГЕРБ номинира Златко Живков за кмет на Монтана, съобщиха за
Коментари Харесай

След шест мандата Златко Живков отново е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Монтана

ГЕРБ номинира Златко Живков за кмет на Монтана, оповестиха за БТВ от партията.

Златко Софрониев Живков е български политик, член на Съюз на демократичните сили, кмет на Община Монтана от интервала октомври 1999 до ноември 2023 година

През 1999 година кандидатурата му е издигната от Съюз на демократичните сили за кмет на Община Монтана. От 2003 година Живков е самостоятелен и в последната си кандидатура през 2019 година е подсилен от Местна коалиция „ Съюз на демократичните сили “ (ГЕРБ, Разузнавателна служба на ФРГ, ВМРО-БНД и ЗНС).

Като кмет ръководи общината шест мандата в интервала 1999 – 2023.

Живков е заместник-председател на Управителния съвет на НСОРБ от 2007 до 2011 година Той е бил член на Управителния съвет на НСОРБ от 2015 до 2019 година Член е на Европейския комитет на районите и от 2007 година и член на Комисията за обществени въпроси на КР Политика, обучение, претовареност, проучвания и просвета и Комисията за икономическа политика.

Живков е ръководител на Управителния съвет на Агенцията за районно развиване и Бизнес център 2000 – Монтана, а също и член на Ротари клуб – Монтана. Живков поддържа всички спортни действия в Монтана, в това число и футболен клуб ФК Монтана, баскетболен тим БК Монтана 2003 и волейболния тим на Монтана, всички играещи на национално равнище. Докато учи във Велико Търново, Живков играе футбол паралелно с българските футболни митове Красимир Балъков и към този момент умрелия Трифон Иванов.

През 2019 година той е избран за „ Кмет на Годината “ и избран отново за своя 6-и мандат с 15 721 гласа, 71,75% от всички гласоподаватели, което е най-голямата му поддръжка до тогава.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР