ГЕРБ не подкрепя създаването на временна комисия в парламента, която

...
ГЕРБ не подкрепя създаването на временна комисия в парламента, която
Коментари Харесай

ГЕРБ не подкрепя искането на останалите партии нова комисия да промени изборните правила

ГЕРБ не поддържа основаването на краткотрайна комисия в Народното събрание, която да се занимава с смяна на изборните правила. Причината - Изборният кодекс може да се трансформира и от правната комисия, само че с решенията не би трябвало да се бърза, а да се търси консенсус и резистентност.

Час по-рано останалите партии се оповестиха за основаването на нова комисия за разработване на измененията. Това стана на среща, проведена от Българска социалистическа партия, на която не пристигнаха представители на ГЕРБ.

Според ръководителя на парламентарната група на ръководещите Даниела Дариткова промени в изборното законодателство би трябвало да се разискват, откакто са подготвени формалните отчети на Централната изборна комисия за локалните избори, с цел да могат да се набележат проблемите и възможните решения. Именно поради лиспата на отчети представители на ГЕРБ не отишли на срещата. Освен това часът на диалога, авансово оповестената тематика на който съгласно Дариткова била изборни нарушавания, бил заменен от домакина - от 14 на 11 ч.

" Прибързаното държание никога няма да помогне за взамането на устойчиви решения ", сподели още Дариткова. Според нея Корнелия Нинова е упорит водач, който е изпреварил и президента Румен Радев, който има желание да предложения партиите на сходна среща.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР