ГЕРБ не коментира темата за това кой да бъде премиер,

...
ГЕРБ не коментира темата за това кой да бъде премиер,
Коментари Харесай

Добрев: Очаквам след вота президентът да раздаде бързо и трите мандата

ГЕРБ не разяснява тематиката за това кой да бъде министър председател, в случай че мандатът попадне при тях, а натъртва на това по какъв начин да бъде понижена инфлацията, съобщи пред Нова телевизия Делян Добрев от ГЕРБ. 

„ Заради войната инфлацията в Европа е 8%, а в България - 20%. Хората обедняват. Прясното мляко в Германия коства 1 евро, у нас - 4 лева Според Кирил Петков тя ще падне от единствено себе си. Не, няма да падне по този начин. Инфлацията при ръководството на ГЕРБ беше сред 0 и 2%. Тогава имаше и пандемия, и финансова рецесия. Нашата цел е хората да спрат да обедняват, а ние да спрем да теглим по 1 милиарда задължения ”, разяснява Добрев. 
„ Колкото повече вдигаш приходите, толкоз повече помпаш инфлацията. Лявата Българска социалистическа партия има доста по-добра финансова политика, в сравнение с Политическа партия. България задлъжнява с 1 милиард на месец ”, добави някогашният народен представител от ГЕРБ.

Според него идващият кабинет би трябвало да е от политици. При експертните държавни управления се губи отговорност, счита Добрев.

„ Разговорите за бъдещо ръководство би трябвало да се водят по време на предизборната акция. Очаквам след вота президентът да раздаде бързо и трите мандата ”, разясни Добрев.

Той разяснява и спецакциите на Европейската прокуратура, ДАНС и ГДБОП в ТЕЦ-ове у нас.

„ По-скоро би трябвало да се обърнете към екологичния министър, а не към енергийния, тъй като тематиката е за въглеродните излъчвания. В тези ТЕЦ-ове няма нищо държавно, с цел да е прикривала страната нещо. Борислав Сандов беше министър две години, а преди този момент имаше служебни кабинети. По тази логичност и те са си затваряли очите. Тази тематика е прекомерно комплицирана и по тази причина се включва Европейската прокуратура. Сигурен съм, че и нашата прокуратура има компетенцията да направи изчисления за това какъв брой серен и въглероден диоксид отделя даден комин и какъв брой квоти би трябвало да се закупят ”, съобщи Добрев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР