ГЕРБ може да подкрепи правителство на Продължаваме промяната с втория

...
ГЕРБ може да подкрепи правителство на Продължаваме промяната с втория
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: ГЕРБ може да подкрепи правителство на Промяната, но няма да участва в него

ГЕРБ може да поддържа държавно управление на " Продължаваме промяната " с втория мандат. Това съобщи през Българска национална телевизия някогашният финансов министър от ГЕРБ Кирил Ананиев пред Българска национална телевизия.

Партията на Бойко Борисов обаче няма да взе участие в него. Не може да има държавно управление, в което ГЕРБ да не взе участие и да не е водеща политическа мощ, изясни Ананиев

За да се реализира задачата страната да има устойчиво и постоянно държавно управление - ние сме подготвени, в името на страната, да подкрепим и друго държавно управление стига то да има стратегия, която да съответствува с нашите цели, сподели Ананиев. 

Ако не се стигне до такава степен първата политическа мощ да сътвори държавно управление, тогава се минава на втората политическа мощ и в случай че тя е подготвена в този сложен миг да поеме отговорността, за какво да не я подкрепим, сподели още той.  Той беше безапелационен, че няма да вземат участие в едно държавно управление с " Продължаваме промяната ".

Държавният бюджет за идната година е най-важната тематика, с която би трябвало да се захванат новите депутати в 48-ото Народно събрание. Обединяващото сред всички партии мнение е, че бюджет би трябвало да има, даже и да няма кабинет, сподели още Кирил Ананиев.
 
Той изясни, че най-важната рецесия е политическата. Хората ни споделиха да седнем на масата и да се разберем за главният пакет от ограничения, сподели още той. Той изясни, че взел участие в правенето на 35 бюджета на страната без да се броят актуализациите.

Според него България би трябвало да приключи 2022 година с по-нисък от заложения бюджетен недостиг. По думите му има ограничения и принадлежности, които могат да доведат до понижаване на недостига.

" За идната година към този момент би трябвало да се таргетират ограниченията, които са във връзка с бизнеса и популацията. Така, че да не се стига до изтегляне на подобен голям заем от 15 милиарда лв.. Външните пазари, с изключение на общата наклонност за стягане на финансирането от интернационалните финансови институции - налице е огромно съмнение към ръководството в България, изключително през последните година, година и половина ", съобщи някогашният финансов министър.

Според него би трябвало да се продължат обезщетенията за тока и да се вкарат и такива за газ.  Мерките обаче трябвало да се таргетират по отношение на потребностите на компаниите.

Той бе безапелационен, че не е правилно, че ГЕРБ е загърбил обществената политика, само че се е търсил баланс.

Публичните финанси би трябвало да се ръководят вярно, безапелационен бе Ананиев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР