ГЕРБ изрева заради рокадите във властта, които предприе служебното правителство.Силно

...
ГЕРБ изрева заради рокадите във властта, които предприе служебното правителство.Силно
Коментари Харесай

ГЕРБ изрева заради рокадите във властта

ГЕРБ изрева поради рокадите във властта, които предприе служебното държавно управление.

Силно съм обезпокоен от това, което се случва в служебния кабинет. Основните му функционалности са две - да провежда почтени избори и да преведе страната през този интервал без политическа рецесия. Бяха политически уволнени ръководители на организации на Национална агенция за приходите и Митници. Те са кръвоносната система на финансовата система, сподели на брифинг в централата на ГЕРБ някогашният финансов министър в третия екип на Борисов - Кирил Ананиев.

По думите му това може да докара до внезапно намаляване на приходите в бюджета. Той пое ангажимент да следи разноските на приходите и тогава да заключи дали тези политически уволнения са верни или не.

Ананиев напомни, че бил министър в първия длъжностен кабинет на Радев, като акцентира, че тогава Радев му сложил задача да уволни неотложно изпълнителните шефове на Национална агенция за приходите и организация Митници. Ананиев му отвърнал, че първо ще би трябвало да уволни него преди тях. " Друго искане, което бе сложено пред мен бе да се усили бюджета на МО с 300 млн. лева Това вярна финансова политика ли е? ", попита Ананиев.

По думите му този диалог бил воден от началото на служебния кабинет до няколко дни преди края на мандата му. " Това бе тематика от самото начало на мандата. Той усети напрежението, което се сътвори в тези две организации. Информацията, която имам в Национална агенция за приходите е, че напрежението нараства. Оставаме на автопилот. Той е задоволително проведен, с цел да няма очевидци. Казвал съм го и различен път не е за първи път ", съобщи Ананиев.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев акцентира, че освободените лица не били симпатизанти на ГЕРБ. " Партията не носи вреди от тези дейности, само че дали страната носи вреди, това е въпросът. Това е преодоляване на държавния уред ", съобщи той.

Александър Иванов съобщи, че се правят политически чистки

Въпрос към служебното държавно управление зададе Това Биков. " Живял ли е новият началник на Национална агенция за приходите в Дубай през последните години? Кой вкара учредителка на партията на Васил Божков в Министерство на вътрешните работи? ", попита Биков. И съобщи: " Очевидно има нов съдружен сътрудник, взел на изборите 3% и нещо. Но в новия парламент може и да влезе. ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР