ГЕРБ иска стабилност отново, което върви с една икономическа политика

...
ГЕРБ иска стабилност отново, което върви с една икономическа политика
Коментари Харесай

Цитат на деня: ГЕРБ иска стабилност отново, което върви с икономическа политика от латиноамерикански тип

ГЕРБ желае непоклатимост още веднъж, което върви с една икономическа политика от латиноамерикански вид - малцина хора, малцина компании получават голям запас и карат Мазератита, а огромна част от популацията остават относително небогати и тези, които желаят да се спасят от тази беднотия емигрират в чужбина ". Така съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев дефинира в управническия модел на ГЕРБ в подтекста на това дали е допустимо партията на Бойко Борисов да поддържа държавно управление на малцинството с мандат на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

По думите му идните тази неделя избори били ясно посочили, че това е борба сред другите визии по какъв начин да се ръководи страната и в каква посока тя да върви.

" Ние считаме, че би трябвало да се върви към Европа, " Възраждане " - че би трябвало да се върви към съветски модел на ръководство, а ГЕРБ - към латиноамерикански модел. Това са все разнообразни способи на финансова, икономическа и районна политика. Затова няма по какъв начин да седнем и да се разберем ", сподели Василев. Въпреки това той повтори поръчката, че в случай че " Продължаваме промяната - Демократична България " завоюват изборите, ще предложат държавно управление на малцинството и ще чакат поддръжка от всеки, който би подкрепил европейското развиване на страната, в това число и от ГЕРБ.

 Първият (не) печели: търси се държавно управление без коалиция Първият (не) печели: търси се държавно управление без коалиция

По думите му обединението няма желания за това кой би трябвало да поддържа такова държавно управление, тъй като щяла да зададе ясна европейска посока на подобен кабинет. " Ние ще сме първи и ще забележим след това кой няма да вдигне ръчичка за такова държавно управление ". При подобен сюжет единствената гаранция към възможните подкрепящи обединения би била, че ще се извършват задачите, заложени в програмата на такова държавно управление, съобщи Василев и добави: " не е въпросът ние да обещаем нещо на ГЕРБ. Ако те в действителност са за европейско развиване на България, какво им е извинението те да не поддържат такова държавно управление ". Това значи ГЕРБ да поддържа такова държавно управление нереален без да взе участие във властта, заключи Василев.

Според него при подобен сюжет държавното управление би могло да " задоволително дълго " до момента в който не се отклони от заложения европейски път.

Василев разяснява, че ГЕРБ към момента не се е реформирала задоволително, само че в партията има осъзнаване, че " в случай че желаят да оцелеят като партия и да имат рекламация за властта, те би трябвало да станат по-различни ". " Аз считам, че ГЕРБ би трябвало да решат дали те са партия вид Луи XIV или са партия, която има някаква идеологическа основа и се грижи за добруването на техните гласоподаватели. Свестни хора има във всички партии и е въпрос на това смяната да стартира от тях ", заключи Василев и по-късно уточни зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов като подобен.

Накрая въпреки всичко Василев акцентира, че " Продължаваме промяната - Демократична България " няма да направи компромис и няма да се коалира с ГЕРБ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР